4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
1/ Mantarlar yıkanır, kurulanır.
1/ Tereyağı ve sarımsak karıştırılır, mantarların sapları ayrılır, içlerine sarımsaklı yağ parçaları konur.
2/ Tepsiye dizilen mantarlar üzerleri folyo ile kapatılarak 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika pişirilir.
3/ Mantarlar fırındayken ufalanmış ekmekler, maydanoz, zeytinyağı, tuz, biber ile karıştırılır.
4/ Mantarlar yumuşayınca fırından çıkartılır, içlerindeki yağ dökülür. Ufalanmış ekmek karışımına bulanarak tekrar tepsiye dizilirler. Fırının ızgara ayarında üzerleri kızarana kadar fırınlanır.
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 4 - 5 dilim tercih edilen ekmek çeşidi
- 15 - 20 adet mantar
- 100 g tereyağı
- 2 - 3 diş ezilmiş sarımsak
- 1/2 demet ince kıyılmış maydanoz
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 - 5 dilim ufalanmış ekmek
- 1 tutam tuz, karabiber
1/ Mantarlar yıkanır, kurulanır.
1/ Tereyağı ve sarımsak karıştırılır, mantarların sapları ayrılır, içlerine sarımsaklı yağ parçaları konur.
2/ Tepsiye dizilen mantarlar üzerleri folyo ile kapatılarak 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 15 dakika pişirilir.
3/ Mantarlar fırındayken ufalanmış ekmekler, maydanoz, zeytinyağı, tuz, biber ile karıştırılır.
4/ Mantarlar yumuşayınca fırından çıkartılır, içlerindeki yağ dökülür. Ufalanmış ekmek karışımına bulanarak tekrar tepsiye dizilirler. Fırının ızgara ayarında üzerleri kızarana kadar fırınlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder