2 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
- 2 paket / 160 g bitter çikolata
- Çilek
- Mandalina
- Alüminyum folyo
1/ Çikolatalar benmaride* eritilir.
2/ Çilekler yıkanır ve kurulanır, mandalina soyulur, dilimlere ayrılır.
3/ Meyveler eritilmiş çikolataya batırılarak alüminyum folyo kaplı tepsiye dizilir, sertleşene kadar buzdolabında bekletilir.
4/ Soğuyan meyvelere benmaride eritilmiş beyaz çikolata ile çatal yardımıyla şertler çekilir. Çok çikolatalı istenirse estra eritilmiş bitter çikolata ile servis edilir.
*Benmari tekniği: Orta dereceli ateşte, yarısına kadar su dolu derin bir tava içerisine yerleştirilem tencerede yapılan eritme, ısıtma ve pişirme tekniği.
0 yorum:
Yorum Gönder