Kuru erikli et













4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
  • 600 - 800 g kuş başı doğranmış dana veya kuzu eti (kol,but olabilir)
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • 1/2 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 - 3 adet karanfil
  • 2 - 3 adet çubuk tarçın
  • 15 - 20 adet kuru erik
  • 1 1/2 ölçü bardak / 225 ml sıcak su
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu ve rendesi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 - 2 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1/ Zencefil, toz tarçın, kimyon, karanfil, pul biber karıştırılır. Kuş başı doğranmış etler karışımla ovulur.
2/ Erikler sıcak suya konur.
3/ Soğan ince halka doğranır, sarımsak ezilir. Orta ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar, 5 dakika pişirilir. Etler ilave edilir, 2 - 3 dakika sotelenir.
4/ Bal, erikleri suyu, limon suyu, limon rendesi ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Erikler, tarçın çubukları ilave edilir.
5/ 170 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
6/ Karabiber ve gerekiyorsa tuz ilave edilerek servis yapılır.

3 yorum:

denizdalya dedi ki...

Anne tarafım Lübnanlı olduğu için bizde bu yemeği kuru kayısı ile yapıyoruz. Kuru erikle denemek istiyorum bu kez ,bakalım nasıl olacak:) sevgiler

Mutlu Mutfak dedi ki...

Bende kuru kayisi ile deneyecegim :-)

Adsız dedi ki...

merhaba,
kitaptan elmalı muffin tarifi ile ilgili sorunlarım var.

sanırım yağ oranı biraz fazla, kabarıp sonra sönüyolar ve verdiğiniz süre yeterli değil pişmelerine ne yapıcam :(