10 - 15 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 4 - 7 kg arası 3 - 3 ½ saat
8 - 10 kg arası 3 ½ - 4 saat
11 - 13 kg arası 4 - 4 ½ saat
- 1 hindi
- 1 paket / 250 g tereyağı
- 2 portakal
- 2 yemek kaşığı tuz
- 2 yemek kaşığı taze çekilmiş karabiber
- ½ paket / demet taze kekik
- ½ paket / demet taze biberiye
- 3 çubuk tarçın
- 4 - 5 adet karanfil
Portakallı sos:
- 2 portakal rendesi ve suyu
- 1 ölçü bardak / 150 ml krema
- 2 yemek kaşığı portakal likörü
1/ Temizlenmiş hindi yıkanır.
2/ Hindinin göğüs derisi yırtmadan kaldırarak yumuşak tereyağın yarısı elle sürülür.
3/ Hindinin içerisine, çatalla delinmiş 1 adet portakal, tarçın çubukları, karanfil, biberiye, kekik, tuz ve biberin yarısı konur.
4/ Hindi, hindi tenceresine veya pişirme torbasına yerleştirilir. Tereyağın kalanı eritilir, ikinci portakalın suyu sıkılır, kalan tuz ve biber karıştırılır, tümü hindiye sürülür.
5/ 175° ısıtılmış fırında hindinin büyüklüğüne göre pişirilir.
6/ Hindi piştikten sonra, tencere veya torbada biriken sos ufak bir tencereye alınır, 2 portakal rendesi ve suyu, krema, likör ilave edilir. Çırparak 2 - 3 dakika pişirilir. Gerekirse tuz, biber ilave edilir.
Tariflerin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' kitabında bulabilirsiniz...
Tariflerin devamını Elif Edes Tapan'ın 'Yeni Evliler için Misafir Sofraları' kitabında bulabilirsiniz...
0 yorum:
Yorum Gönder