Dondurma külahında kekler

Living etc. Temmuz 2007










4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 + 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika


Kek:
  • 1 paket / 250 g tereyağı veya margarin
  • 1 ½ ölçü bardak / 225 g toz şeker 
  • 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 ml süt
  • 4 ölçü bardak / 400 g un
  • 6 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kornet külah

1/ Şeker, vanilya ve yağ iyice ezilir, yumurtalar birer birer ilave edilir. Yumurta çırpıcısı veya mikserle karıştırılır.
2/ Süt ilave edilir, karıştırılır. Un ve kabartma tozu birlikte eklenir, tümü karıştırılır. Muffin kalıplarına, kalıpların 3/4'ü dolacak şekilde konur, 180 derece ısıtılmış fırında 20-30 dakika pişirilir.


Üst şeker kaplaması:


  • 2 ölçü bardak / 200 g pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon suyu
  • Yumurta beyazı veya su
  • İstenilen renklerde gıda boyası
1/ Pudra şekeri elenir, vanilya ve limon suyu ile karıştırılır.
2/ Sürülecek kıvam elde edilecek şekilde bir miktar yumurta beyazı veya su ilave edilir. İstenilen renkte gıda boyası ile renklendirilir.


Külahların sunumu: Kekler dondurma külahlarına oturacak şekilde kesilir, (düşmemesi için kekin bir kısmı külahın içine girmelidir) üzerlerine istenilen renklerde şeker sürülerek dondurma şeklinde kekler hazırlanır.


Chef'in önerisi: acil durumlarda hazır top kekler ile daha çabuk hazırlanabilir :)

0 yorum: