4 kişilik
- 2 adet greyfurt
- 2 adet portakal + 1 sos için
- 2 yemek kaşığı tuzsuz kaju fıstığı
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 tatlı kaşığı bal
- Tuz, karabiber. arzuya göre bir diş sarımsak
- Semizotu, hindiba ve akdeniz yeşillikleri
1/ Portakalın kabukları rendelenir.
2/ Greyfurt ve portakallar soyulur, dilimlenir. Bıçakla zarları çıkartılır. Gerekirse inceltilir.
3/ Kullanılacak salata çeşidi yıkanır, kurutulur.
4/ Kaju fıstıkları 1 kaşık zeytinyağı ve balla, renk alana kadar sotelenir.
5/ Sos için kalan zeytinyağı, 2 kaşık portakal suyu, 2 kaşık greyfurt suyu, tuz, karabiber portakal rendesi çırpılır. Arzu edilirse bir diş sarımsak ezilerek ilave edilir.
6/ Salata sos ile karıştırılır, portakal, greyfurt dilimleri ve kaju fistıkları ilave edilerek servis yapılır.
2/ Greyfurt ve portakallar soyulur, dilimlenir. Bıçakla zarları çıkartılır. Gerekirse inceltilir.
3/ Kullanılacak salata çeşidi yıkanır, kurutulur.
4/ Kaju fıstıkları 1 kaşık zeytinyağı ve balla, renk alana kadar sotelenir.
5/ Sos için kalan zeytinyağı, 2 kaşık portakal suyu, 2 kaşık greyfurt suyu, tuz, karabiber portakal rendesi çırpılır. Arzu edilirse bir diş sarımsak ezilerek ilave edilir.
6/ Salata sos ile karıştırılır, portakal, greyfurt dilimleri ve kaju fistıkları ilave edilerek servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder