All Decor Aralık 2014














Elma Tricolore
4 kişi
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10-15 dakika
  • 2 kırmızı elma
  • 2 yeşil elma
  •  2 sarı elma
  • 2 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1-2 yemek toz şeker
  • 1 çubuk vanilya
  • 2-3 adet yıldız anason
  • 4 adet çubuk tarçın
1/ Elmalar parizyen kaşık ile top top çıkartılır. Kararmamaları için limonlu suda biriktirilir.
2/ Elmalar tereyağı ve toz şeker ile sotelenir, hafif yumuşadıklarında kalan malzeme ilave edilir, 5 dakika kadar daha sotelenerek altı kapatılır.
3/ Ayrı ayrı kaplarda veya tek bir kapta ikram edilir. Arzu edilirse taze yaban merisini ilave edilir.













Patates & Mantar Milföy

4 kişi
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika
  • 6-8 adet iri boy taze patates
  • 15-20 adet kestane mantarı
  • 1 adet ufak kırmızı çarleston biber
  • 1 dal taze biberiye
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı limon suyu
  • 1 yemek kaşığı toz parmesan peyniri
  • 1-2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
1/ Taze patatesler kabuklu olarak iyice yıkanır, temizlenir, mandolinle veya bıçakla dilim dilşm kesilir.
2/ Mantarlar temizlenir, gerekirse yıkanır, dilimlenir.
3/ Patates dilimleri tuzlu suya konur, çok az yumuşayacak kadar haşlanır.
4/ Mantarlar tereyağı ve limon suyu ile sotelenir. Tuz ve karabiber ikave edilir.
5/ Patates dilimleri fırın tepsisine dizilir, üzerlerine az tuz ve biber serpilir, 190 derece ısıtılmış fırında 5-10 dakika kıtır olmaları için pişirilir.
6/ Patates ve mantarlar kat kat olacak şekilde dizilir. Fırına girecek bir kaba konur.
7/ Üzerlerine parmesan peyniri ve küp kesilmiş kırmızı çarleston biber konarak 180 derece fırında, 15 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirilir.

Diğer tarifleri All Decor Aralık 2014 sayısında bulabilirsiniz.
















0 yorum: