All Decor Şubat 2014







































Sıcak Çikolata 
4 Kişilik
Hazırlama süresi:5 dakika
Pişirme süresi: 5 dakika 



500 ml süt
2 paket/ 160 g bitter çikolata
4 tatlı kaşığı şeker
Süsleme için krem şanti ve rende çikolata 


1/Süt, çikolata ve şeker tencerede, çikolata eriyinceye kadar karıştırılarak kaynatılır.
2/Kaynayan karışım bardaklara dökülür.
3/Krem şanti, paket talimatına göre hazırlanıp sıcak çikolataların üstü süslenir. Rendelenmiş çikolata serpilerek servis edilir. 















Ballı & Üzümlü Ekmek  

6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
  • 300 g un
  • 1 ½ çay kaşığı kabartma tozu
  • ½ çay kaşığı karbonat
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 400 g yoğurt
  • 2 yumurta beyazı
  • 2 - 3 yemek kaşığı kuru üzüm
  • 125 g bal

1/ Un, kabartma tozu, karbonat, tuz birlikte elenir.
2/ Yoğurt ve yumurta beyazları çırpılır.
3/ Unlu karışım yoğurt ve yumurtaya ilave edilir.
4/ Bal ve üzüm eklenir, tümü karıştırılır. Yağlanmış, unlanmış kek kalıbına konur.
5/ 180 ısıtılmış fırında 35 – 40 dakika pişirilir. 














Zeytinli & Kekikli Muffin

6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 15 – 20 dakika
  • 300 g un
  • 15 g kabartma tozu
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam  tuz
  • 250 ml süt
  • 1 yumurta
  • 4 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
  • 60 g rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • 60 g ayıklanmış siyah zeytin
  • 1 yemek kaşığı kuru kekik

1/ Un ve kabartma tozu birlikte elenir tuz, biber ilave edilerek havuz yapılır.
2/ Ortaya  süt, yumurta, zeytinyağı, peynir, zeytin ve kekik ilave edilir, tümü karıştırılır.
3/ Karışım yağlanmış ve unlanmış muffin kalıplarına kaşıkla konur.
4/ Önceden 180 derece ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirilir. Piştiklerini anlamak için ortalarına batırılan kürdan kuru çıkmalıdır.


Chef’in önerisi: Muffinlar peynir, taze kekik ve domates  ile servis edilebilir.













French Toast

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 4 - 5 dilim bayat veya taze ekmek
  • 2 yumurta
  • 75 ml süt
  • Tarçın
  • Tereyağı, margarin veya sıvıyağ

1/ Süt ve yumurta çırpılır, arzu edilirse tarçın ilave edilir.
2/ Ekmekler karışıma batırılır, tavada tercih edilen yağda kızartılır. Arzu edilirse yağlanmış pişirme kağıdına dizilerek fırında kızartılabilir.

3/ Ekmekler, pudra şekeri, reçel, fıstık ezmesi veya balla servis edilir. 













Yumurtalı Topless Ekmek

2 kişilik
Pişirme süresi: 5 dakika
  • Yumurta
  • Ekmek
  • Zeytinyağı 

1/ Tost ekmeğinin ortası bir bardak yardımı ile daire olacak şekilde kesilir.
2/ Zeytinyağı ile kızartılmış tavada ortası daire şeklinde kesilmiş ekmek hafif kızartılır.
3/ Bir kaseye kırılan yumurtanın sarısı, kaşık yardımı ile ekmeğin ortasında yer alan daireye konur. Etrafına yumurtanın akından da ilave edilir ve pişirilir.

 











Sade ve Tarçınlı Krepler

8 - 10 krep için
Hazırlama süresi: 5 dakika 
  • 150 g unu
  • 2 yumurta
  • 250 ml süt
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ veya tereyağı
  • Tarçın

1/ Un elenir, yumurta ve süt ile çırpılır.
2/ Tava ısıtılır, az yağ sürülür, krep hamuru kepçe ile tavaya dökülür, her iki tarafı birer dakika pişirilir.
3/ Tarçınlı krep için, krep hamuruna 1 tatlı kaşığı tarçın ilave edilir.
4/ Krepler tercihe göre şekil verilerek, reçel, marmelat ya da çikolata ile sunumu yapılır.



1 yorum:

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi