Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi:15 dakika
250 g yasemin basmati pirinç
100 g bardak wild rice veya sitah pirinç
100 g tuzsuz, soyulmuş antep fıstığı
1 adet nar
2-3 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1/ Pirinçler ayrı ayrı yıkanır ve süzülür.
2/ Yasemin pirinç, 400 ml kaynar su ve tereyağı ile pilav yapılır.
3/ Wild rice veya siyah pirinç paket talinatına göre haşlanır.
4/ Ayıklanmış nar, soyulmuş fıstıklar, siyah pirinç beyaz pilav karıştırılır.
5/ Kase veya kalıplarla şekil verilerek servis yapılır.
1 yorum:
Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi
Yorum Gönder