All Decor Eylül 2013














Esmer Pizza

4 kişilik
Hazırlama süresi: 25 dakika
Pişirme süresi: 25 - 30 dakika
 Pizza Hamuru:
  • 250 g tam buğday unu
  • 1 paket / 10 g kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
  • 60 g tereyağı
  • 100 ml süt

1/ Un, kabartma tozu, tuz bir kaba konur. Tereyağı parça parça ilave edilir, oğuşturularak top top yapılır.
2/ Süt yavaş yavaş ilave edilerek yumuşak bir hamur haline getirilir.
3/ Unlu tezgahta hamur 20 - 25 cm çapında açılır, altına pişirme kağıdı konmuş fırın tepsisine yerleştirilir.

Pizza Üstü:
  • 1 adet kırmızı dolmalık biber
  • 1 adet sarı dolmalık biber
  • 5 adet kurutulmuş domates
  • 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
  • 4 yemek kaşığı hazır pesto sos
  • 2 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
  • 6 - 7 yaprak fesleğen 
1/ Biberler küp doğranır.
2/ Pesto ve domates sosu pizza tabanına sürülür.
3/ Peynir serpilir, hazırlanan sebzeler hamurun üzerine yerleştirilir.
4/ 190 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
5/ Fesleğen yaprakları ilave edilerek servis yapılır.













Pizza Akdeniz

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Pizza Hamuru:
  • 200 g un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 10 g kuru maya + 50 ml su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

Pizza Üstü İçin: 
  • 5 - 6 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
  • 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
  • 1 adet kabak
  • 1 adet patlıcan
  • 8 - 10 adet çeri domates
  • 5 - 6 adet mantar
  • 1 - 2 yemek kaşığı dilim yeşil zeytin 
1/ Pizza hamuru için maya ve su karıştırılır. Un, şeker, tuz karıştırılır, maya ile birleştirilir.
2/ Zeytinyağı, yumurta eklenir, yoğrulur.
3/ Üzeri kapalı olarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta ince açılır, tepsiye konur.
5/ Pizza üstü için, kabak ve patlıcan ince şerit dilimlenir.
Bir kaşık zeytinyağında iki tarafları ızgara yapılır.
6/ Pizza hamuruna sos sürülür, peynir serpilir, malzemeler dizilir.
7/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.

Tarifi izlemek için tıklayın... 













Ekmek Pizza

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

  • 4 adet tost ekmeği
  • 4 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
  •            veya hazır pesto sos
  • 4 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
  • Çeri domates
  • Mısır
  • Sosis
  • Mantar
  • Zeytin
  • Çarliston biber
  • Roka
  • Parmesan peyniri


1/ Tost ekmeklerinin kenarları kesilir, merdane ile inceltilir.
2/ Arzu edilen sos sürülür, mozzarella peyniri serpilir.
3/ İstenen malzemeler eklenerek, 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirilir.






Roka, Parmesan ve Domatesli Pizza

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Pizza Hamuru:

  • 200 g un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı toz şeker
  • 10 g kuru maya + 50 ml su
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı 

Pizza Üstü İçin: 
  • 5 - 6 yemek kaşığı hazır fesleğenli domates sos
  • 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
  • 7 - 8 parça şerit kesilmiş parmesan peyniri
  • 15 - 20 adet çeri domates
  • 8 - 10 sap roka
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı acı biber (peperoncino, chili biberi gibi)


1/ Pizza hamuru için maya ve su karıştırılır. Un, şeker, tuz karıştırılır, maya ile birleştirilir.
2/ Zeytinyağı, yumurta eklenir, yoğrulur.
3/ Üzeri kapalı olarak 30 dakika buzdolabında bekletilir.
4/ Unlu tezgahta açılır, tepsiye konur.
5/ Pizzanın üstüne domates sos sürülür, peynir serpilir
6/ 180 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
7/ Fırından çıkan pizzaya roka, ikiye kesilmiş çeri domatesler ve parmesan peyniri ilave edilir.
8/ Zeytinyağı ve acı biber ile hazırlanan sos gezdirilerek servis yapılır.




Yufka Pizza

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika 
  • 2 adet günlük yufka
  • 2 - 3 yemek kaşığı hardal
  • 2 - 3 yemek kaşığı ketçap
  • 5 - 6 yemek kaşığı rende mozzarella peyniri
  • 1 - 2 adet çarliston biber
  • 4 - 5 adet kokteyl sosis
  • 8 adet çeri domates
  • 6 - 7 yaprak fesleğen
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam acı biber (peperoncino veya chili biberi gibi) 

1/ Yufka iki kat olacak şekilde fırına giren bir kaba veya tepsiye serilir.
2/ Hardal, ketçap sürülür, peynir serpilir.
3/ Dilimlenmiş sosis, biber, domatesler dizilir.
4/ 190 derece ısıtılmış fırında 25 - 30 dakika pişirilir.
5/ Üzerine zeytinyağı, ince kıyılmış fesleğen ve pul biber ile hazırlanan sos gezdirilir.

Şefin önerileri:
1/ Pizzalarınıza acı zeytinyağ gezdirin
2/ Taze çekilmiş karabiber veya kırmızı biber pizzalarınızın lezzet katar
3/ Pizzaları pişirmeden önce mozzarella peyniri rende yerine küp veya ince dilim olarak da konabilir
4/ Taze roka ve fesleğen pizzaya çok yakışır.
5/ Şarküterili pizzalara, şarküteriler şarküterinin cinsine göre fırına girmeden önce veya fırından çıkar çıkmaz konabilir







3 yorum:

selda nın mutfak defteri dedi ki...

Merhabalar,
Ellerinize emeğinize sağlık. Nefis görünüyor. Bloğunuzu çok beğendim ve izlemeye aldım. Bana da bekliyorum. Güzel paylaşımlarda buluşmak dileğiyle. Sevgilerimi bıraktımmmm…..:))

Mutlu Mutfak dedi ki...

Merhaba, çok naziksiniz =) sizin de tarifleriniz harika görünüyor ;-)

seolara dedi ki...

Paylaşımlarınız çok başarılı, sitenizi ilgiyle takip ediyorum..
çay makinesi