All Decor Ağustos 2013














Mini Mantar Burger

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika


  • 8 adet mini sandiviç ekmeği
  • 8 adet büyük beyaz mantar
  • 2 adet salkım domates
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yemek kaşığı tereyağı


1/ Soğan yarım ay şeklinde doğranır, az yağ ile sotelenir. Mantarlar, kalan yağ ile iki tarafları pişirilir.
2/ Ketçap ve hardal karıştırılır. Sandiviç ekmekleri tavada ızgara yapılır, ikiye kesilir, içlerine ketçap karışımı sürülür.
3/  Domates ince dilimlenir.
4/ Domates, mantar ve soğan ile mantar burgerler hazırlanır.










Krep Carnivore (Etobur Krep)
  
6-8 Kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika  
Pişirme süresi: 15 dakika
Bekletme süresi: 30 dakika
  • 6-8 adet 25 cm'lik maydonozlu krep
  • 3 yemek kaşığı dijon hardalı
  • 20-25 dilim dana jambon
  • 20-25 dilim hindi jambon
  • 20-25 dilim mortadella
1/ Krep hamuru tarife göre hazırlanır.
2/ Kreplere hardal sürülerek, mortadella, hindi ve dana jambon üst üste dizilir.
3/ Bir kat daha krep konur. Hardal ve şarküteriler ilave edilerek 6-7 kat olana kadar devam edilir.
4/ Yarım saat dolapta bekletilir, servis edilir.

Krep hamuru
  • 150 gr un
  • 2 yumurta
  • 150 ml süt
  • 100 ml su
  • bir tutam tuz
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/ Tüm malzeme karıştırılır.
2/ 20-25 cm çapında teflon tava, silikon fırça ya da kağıt havlu ile yağlanır, ısıtılır. Krep hamuru kepçeyle tavayı kaplayacak şekilde akıtılır.
3/Orta ateşte krep bir yüzü 1 dakika, diğer yüzü 30 saniye pişirilir.











Yaz Rüyası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika

Malzemeler:
  • 4 adet iri taze patates
  • 250-300 gr dana şişlik et
  • 10-12 sap frenk soğanı
  • ¼ demet zahter
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı 
1/ Patatesler kabuklu olarak ince dilimlenir. Zeytinyağı, tuz biber sürülür.  190 derece ısıtılmış fırında 10-20 dakika pişirilir.
2/ Etler gerekirse inceltilir. Tavada çevrilerek pişirilir. Tuz, biber serpilir.
3/ Patates ve etler sandiviç şeklinde birleştirilir. Zahter ve frenk soğanı ilave edilerek servis yapılır.




Keçi Peynirli Sebze Roll 

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika

Malzemeler:
  • 2 adet kabak
  • 2 adet patlıcan
  • 8 dilim yumuşak keçi peyniri
  • 2 kaşık zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik 
1/ Patlıcan ve kabaklar ince şerit olacak şekilde dilimlenir.
2/ Tavada kabak ve patlıcanlar zeytinyağı ile  pişirilir.

3/ Pişen kabak ve patlıcan dilimlerine yarım kesilmiş keçi peynirleri konur.  Tuz, karabiber ve kekik serpildikten sonra rulo yapılır. 













Yengeçli Topless Sandiviç

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika


Malzemeler :
  • Yarım demet maydanoz
  • 4 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı kapari
  • 2 yemek kaşığı çekirdeksiz yeşil ve siyah zeytin
  • 250-300 gr yengeç eti
  • 4 dilim çavdar veya tahıllı ekmek  
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber 
1/ Yumurtalar katı olacak şekilde haşlanır. Sarıları, beyazları ayrılarak ufalanır.
2/ Maydanoz kıyılır, zeytinler doğranır, yengeç eti küçük parçalara ayrılır.
3/ Ekmek dilimlerinin üzerine zeytinyağının yarısı sürülür.

4/  Hazırlanan malzemeler şeritler halinde ekmek dilimlerinin üzerine konur.  Zeytinyağı  gezdirilir, tuz karabiber serpilir. 



2 yorum:

Asiye Vuran dedi ki...

ellerinize sağlık harika görünüyorbende beklerim sevgiler

Mutlu Mutfak dedi ki...

beğenmeniz beni mutlu etti, teşekkürler :-)