Pratik Bir Menü






Milliyet Gazetesi/Milliyet Cadde/31 Temmuz 2013




















Naneli Arpa Şehriye Çorbası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika 

  • 750 ml et veya tavuk suyu
  • 1 - 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 bardak arpa şehriyesi 

1/ Et  veya tavuk suyu, şehriye, nanenin yarısı birlikte tencereye konur.
2/ Orta ateşte 15 – 20 dakika, şehriye yumuşayana kadar pişirilir. Kalan nane ilave edilerek servis yapılır.














Tam Buğday Unlu Ekmek

Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 2 saat
Pişirme süresi: 1saat 15 dakika
  • 1/2 kg tam buğday unu
  • 10 g kuru maya
  • 1 çay toz kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 200 ml su 

1/ Un, tuz, şeker elenir, havuz yapılır.
2/ Ortaya maya konur, su ilave edilir.
3/ Yoğrularak hamur yapılır.
4/ Sıcak bir yerde 2 saat bekletilir.
5/ 120 derece fırında 45 dakika, daha sonra 150 derecede 30 dakika pişir.













Kuru erikli et

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 
  • 600 – 800 g kuş başı doğranmış dana veya kuzu eti (kol, but olabilir)
  • 1 çay kaşığı toz zencefil
  • 1 çay kaşığı toz tarçın
  • ½ çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 2 – 3 adet karanfil
  • 2 – 3 adet çubuk tarçın
  • 15 – 20 adet kuru erik
  • 250 ml sıcak su
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu ve rendesi
  • 2 yemek kaşığı bal
  • 1 - 2 tutam tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber 

1/ Zencefil, toz tarçın, kimyon, karanfil, pul biber karıştırılır. Kuş başı doğranmış etler karışımla ovulur.
2/ Erikler sıcak suya konur.
3/ Soğan ince halka doğranır, sarımsak ezilir. Orta ateşte zeytinyağında yumuşayana kadar, 5 dakika pişirilir. Etler ilave edilir, 2 – 3 dakika sotelenir.
4/ Bal, eriklerin suyu, limon suyu, limon rendesi ve tuz ilave edilerek kaynatılır. Erikler, tarçın çubukları ilave edilir.
5/ 170 derece ısıtılmış fırında 1 saat pişirilir.
6/ Karabiber ve gerekiyorsa tuz ilave edilerek servis yapılır.













Çikolatalı Volkan

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika 
  • 200 g bitter çikolata
  • 75 g tereyağı
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 2 yumurta + 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı un

1/ Çikolata benmaride eritilir.
2/ Tereyağı ve şeker mikserle çırpılır, yumurtalar tek tek ilave edilerek çırpılır. Erimiş çikolata ilave edilir, dikkatlice karıştırılır.
3/ Muffin kalıpları veya ufak sufle kapları yağlanır, toz şeker serpilir, karışım kalıplara paylaştırılır.
4/ 190 derece fırında 8-10 dakika pişirilir.





3 yorum:

Nurşen Aksoy dedi ki...

Bu süper menüye bayıldım,ellerinize sağlık.Erikli etinizi deneyeceğim..

Mutlu Mutfak dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Mutlu Mutfak dedi ki...

teşekkürler :) şimdiden afiyet olsun :)