Şeftalili Tarte Tatin













4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
  • 4 adet
  • 1 ölçü / 150 g toz şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 x 1/3 ölçü / 100 ml su
  • 4 parça donmuş milföy hamuru 
1/ Şeftaliler soyulur, ikiye bölünür
2/ Şeker, tereyağı ve  su ufak bir tencerede orta ateşte güzel bir karamel rengi alana kadar pişirilir. Karamel rengi oluşana kadar kaşıkla karıştırılmaz, tencere hafifçe sallanır.
3/ Karamel hazır olunca fırına girebilir tek kişilik tart kalıplarına dökülür, üzerine şeftaliler dizilir.
4/ Şeftalilerin  üzerine oda sıcaklığında yumuşatılmış birer milföy hamuru kapatılır, fazla kabarmaması için çatalla delikler açılır.
5/ 180 derece ıstılmış fırında 20 – 25 dakika (milföyler kızarana kadar) pişirilir.
6/ Fırın eldiveni ile tutarak çıkartılır, kalıbın üzerine servis edilecek tabak kapatılır, yine eldivenle tutarak ters çevrilir.

Hiç yorum yok: