Elmalı Ekmek













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
  • 175 g tam buğday unu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tarçın
  • 1/2 kaşığı kabartma tozu
  • 1 tutam muskat rendesi
  • 2 yumurta beyazı
  • 75 g esmer toz şeker
  • 1 - 2 adet rendelenmiş elma (kırmızı veya yeşil)
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1/2 portakal rendesi
1/ Un, karbonat, tarçın, kabartma tozu, muskat karıştırılır.
2/ Yumurta beyazı hafif çırpılır, şeker, elma ve portakal rendesi ilave edilir, birlikte çırpılır, unlu karışım ile birleştirilir.
3/ Yağlanmış ufak kek kalıplarında veya tek bir kalıba boşaltılır, 175 derece ısıtılmış fırında 30 - 40 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: