Çıtır Pastırmalı Semizotu Salatası













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika
  • 2 demet semizotu
  • 50-100 g çemensiz pastırma
  • 1 kepekli veya sade baget ekmek
Sos
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 portakal
  • 2-3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber
1/ Pastırma ince uzun kesilir, 2 dakika sotelenir.
2/ Semizotu yıkanır, kurutulur, servis kasesine alınır.
3/ Baget ekmek ince ince dilimlenir,1-2 kaşık yağ ilave edilmiş tavada kızartılarak kruton elde edilir.
4/ Portakallar rendelenir, suyu sıkılır.
5/ Zeytinyağı, portakal suyu, portakal rendesi, ezilmiş sarımsak, tuz, biber birlikte çırpılarak sos hazırlanır.
6/ Pastırma, kruton ve sos semizotuna ilave edilerek salata hazırlanır.

Hiç yorum yok: