4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika
- 2 demet semizotu
- 50-100 g çemensiz pastırma
- 1 kepekli veya sade baget ekmek
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 portakal
- 2-3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
2/ Semizotu yıkanır, kurutulur, servis kasesine alınır.
3/ Baget ekmek ince ince dilimlenir,1-2 kaşık yağ ilave edilmiş tavada kızartılarak kruton elde edilir.
4/ Portakallar rendelenir, suyu sıkılır.
5/ Zeytinyağı, portakal suyu, portakal rendesi, ezilmiş sarımsak, tuz, biber birlikte çırpılarak sos hazırlanır.
6/ Pastırma, kruton ve sos semizotuna ilave edilerek salata hazırlanır.
0 yorum:
Yorum Gönder