Ispanaklı Quesedilla














2 adet için
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 4 adet tortilla ekmeği
  • 1 demet ıspanak
  • 4-5 adet taze soğan
  • 1 - 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
1/ Ispanak temizlenir, yıkanır, doğranır.
2/ Taze soğanlar yıkanır, ince doğranır.
3/ Tereyağında soğan ve ıspanak birlikte sotelenir, tuz, biber ilave edilir.
4/ Ispanak sote tortilla ekmeğine sürülür, rende peynir serpilir, bir tortilla üzerine kapatılır.
5/ Yapışmaz tavaya az yağ konur, quesedilla yerleştirilir, 3 - 4 dakika kızartılır, ters çevrilir, alt tarafıda kızarınca tavadan alınır, üçgen dilimlenerek ekşi krema ile servis edilir.

Sour cream (ekşi krema)

2 yemek kaşığı süzme yoğurt
2 yemek kaşığı krema

Krema ve yoğurt karıştırılır, quesedilla ile servis yapılır.

Hiç yorum yok: