All Decor Haziran 2012













Taco da Chili Con Carne (Kıymalı Kırmızı Fasülye)
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 500 g kırmızı fasulye (chili beans) konserve
  • 200 g kıyma
  • 1 büyük kuru soğan
  • 100 g tereyağı
  • 100 g salça
  • 1 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam pul biber
1/ Soğan ufak doğranır.
2/ Tereyağı eritilir, soğan ve kıyma kavrulur. Tuz, kimyon ve pul biber ilave edilir, 5 dakika daha pişirilir.
3/ Fasülyeler yıkanır, süzülür. Salça ve fasülyeler kavrulmuş kıymaya ilave edilir, 10 - 15 dakika orta ateşte birlikte pişirilir. 
4/ Fırında ısıtılmış tacolar, guacamole ve ekşi krema ile servis edilir.














Somon Fümeli Rulo Sandvic
Hazırlama süresi: 10 dakika
  • 4 dilim tost ekmeği
  • 100 g somon füme
  • Yarım demet dereotu
  • 3 - 4 yemek kaşığı krem peynir (beyaz veya labne)
  • Karabiber
1/ Tost ekmeklerinin kenarları kesilir, merdane ile inceltilir.
2/ Krem peynir sürülür, ince kıyılmış dereotu ve karabiber serpilir. Somon füme dilimleri dizilir.  Ekmekler sıkıca rulo yapılır. Streç filme sarılır, bir saat buzdolabında bekletilir.
3/ Verev kesilerek servis yapılır.















Kolay Sezar Soslu Tavuklu Dürüm

2 adet için
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 2 adet ufak lavaş ekmek
  • 1 – 2 adet tavuk göğüs
  • Kıvırcık veya göbek salata
  • 5 – 6 adet çeri domates
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Biber 

1/ Tavuklar tuzlanır, biberlenir az yağlı tavada ızgara yapılır. Veya 180 derece ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika pişirilir.
2/ Lavaş ekmekler fırında ısıtılır.
3/ İnce doğranmış salata, şerit kesilmiş veya didiklenmiş tavuk parçaları, ikiye kesilmiş çeri domatesler lavaş ekmeğin ortasına yerleştirilir, sezar sos gezdirilir, dürüm yapılır.

Kolay Sezar sos: 
  • 1 diş sarımsak
  • 5 yemek kaşığı mayonez
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet ançüez
  • 2 – 3 yemek kaşığı rende parmesan peyniri 


Tüm malzeme robotta karıştırılır. 












Ispanaklı Quesedilla

2 adet için
Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 4 adet tortilla ekmeği
  • 1 demet ıspanak
  • 4-5 adet taze soğan
  • 1 - 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 100 g rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tuz
  • Karabiber
1/ Ispanak temizlenir, yıkanır, doğranır.
2/ Taze soğanlar yıkanır, ince doğranır.
3/ Tereyağında soğan ve ıspanak birlikte sotelenir, tuz, biber ilave edilir.
4/ Ispanak sote tortilla ekmeğine sürülür, rende peynir serpilir, bir tortilla üzerine kapatılır.
5/ Yapışmaz tavaya az yağ konur, quesedilla yerleştirilir, 3 - 4 dakika kızartılır, ters çevrilir, alt tarafıda kızarınca tavadan alınır, üçgen dilimlenerek ekşi krema ile servis edilir.

Sour cream (ekşi krema):

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı krema
Krema ve yoğurt karıştırılır, quesedilla ile servis yapılır.


Hiç yorum yok: