Limon & Fesleğenli Sorbe


  • 1 fincan su
  • 1 fincan toz şeker
  • 1 fincan limon suyu
  • 15 yaprak fesleğen
  • dekor için fesleğen yaprakları
1/ Su ve şeker kaynatılır. Kaynayınca 1 dakika ateşte turulur (Şurup elde edilir).
2/ Limon suyu, fesleğen ve şurup blenderda karıştırılır. Buzlukta donmaya bırakılır, yarı donmuş haldeyken karıştırılır, tekrar buzlukta bırakılır.
3/ Tam olarak donduğunda tekrar blenderdan geçirilerek son olarak donmaya bırakılır.
4/ Servis yapılacağı zaman dondurma kaşığı veya kavun kaşığı ile çıkarılır. Üzerine fesleğen yaprakları ilave edilerek servis yapılır.

Chef'in önerisi; ufak tartöletlerde de sorbeyi servis yapmak hoş olur.

Hiç yorum yok: