25 – 30 adet
Hazırlama süresi: 30 dakika
Bekletme süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
- 250 g / 1 paket tereyağı (oda sıcaklığında)
- 1/3 + 1/2 ölçü bardak / 125 g toz şeker
- ½ paket vanilya
- 3 ½ ölçü bardak / 350 g un
- 2 yemek kaşığı mısır nişastası
- 2 – 3 yemek kaşığı kakao
1/ Tereyağı mikserde krema kıvamına gelene kadar çırpılır.
2/ Şeker ilave edilir, 2 – 3 dakika mikserle çırpılır. İkiye bölünür.
3/ Un ikiye ayrılır, yarısına nişasta, diğer yarısına kakao ilave edilir.
4/ Nişastalı un karışımı yağ ve şeker karışımının yarısı ile karıştırılır, hamur haline getirilir.
5/ Kakaolu un karışımı kalan yağ karışımı ile hamur haline getirilir.
6/ Her iki hamur ayrı ayrı streç filmin arasına konur ve merdane ile açılır.
7/ 15 – 30 dakika buzdolabında bekletilir.
8/ İki hamur üstüste konarak rulo yapılır, 1/2 santim kalınlığında kesilerek yağlanmış fırın tepsisine dizilir.
9/ 180 derece ısıtılmış fırında 12 – 15 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder