Dondurma Kekler













Kek:
  • 250 g tereyağ veya margarin
  • 250 g toz şeker
  • 100 ml süt
  • 400 g un
  • 6 yumurta
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • Kornet külah
1/ Şeker ve yağ iyice ezilir, yumurtalar birer birer ilave edilir.
2/ Süt de ilave edildikten sonra kalan malzeme karıştırılır ve muffin kalıplarında önceden 180 derece ısıtılmış fırında 20 - 30 dakika pişirilir.

Üst şeker kaplaması:
  • 200 g pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
  • 1 limon suyu
  • Yumurta beyazı veya su
  • İstenilen renklerde gıda boyası
1/ Şeker, vanilya ve limon suyu karıştırılır.
2/ İstenilen kıvam elde edilecek şekilde yumurta beyazı veya su ilave edilir, istenilen renkler verilir.

Bitiş:
Kekler dondurma külahlarına oturacak şekilde kesilir, üzerlerine istenilen renklerde şeker sürülür.

0 yorum: