Rösti













4 kişilik
Hazırlama süresi: 1 saat
Pişirme süresi: 10 - 12 dakika
  • 1 kg patates
  • 1 orta boy soğan
  • 2 - 3 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Arzu edilirse 1 tutam çeşitli taze otlar
1/ Patatesler kabuklu olarak haşlanır, soğumaya bırakılır.
2/ Tamamen soğuduktan sonra rendenin kalın tarafı ile rendelenir.
3/ Soğanlar ince yarım ay şeklinde doğranır.
4/ Tereyağı eritilir, soğanlar şeffeflaşana kadar pişirilir.
5/ Rendelenmiş patateslere tuz ve biber karıştırılır, soğanlara ilave edilir. Çevirerek 3 - 5 dakika kızartılır, daha sonra omlete benzeyecek şekilde bastırılarak, altı renk alana kadar kızartmaya devam edilir. Arzuya göre tek tarafı kızarmış veya çevirerek iki tarafı kızarmış olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok: