4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 - 15 dakika
- 4 adet ufak yuvarlak kabak
- 4 yemek kaşığı ufalanmış beyaz peynir
- 1 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 yumurta
- 2 yemek kaşığı kıyılmış maydanoz
- 2 yemek kaşığı kıyılmış frenk soğanı veya taze soğan
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pulbiber
1/ Kabakların üstlerini kapak olarak kullanılabilecek şekilde kesilir. İçleri oyularak bir kaba alınır.
2/ Peynir, yumurta, maydanoz, soğan, tuz, bulbiber karıştırılır. Kabakların içinin suyu sıkılır, ezilerek karışıma eklenir.
3/ Kabaklar doldurulur, 180 derece sıcak fırında 10 - 15 dakika, üzerleri kızarana kadar pişirilir. Kabak olarak kesilen bölümler son 5 dakika fırınlanarak üzerlerine veya yanlarına konarak servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder