Baharatlı Havuç & Buğday Çorbası - All Decor













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 15 dakika
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 tatlı kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı toz chili biberi
  • 2 tatlı kaşığı kişniş
  • 5 ölçü bardak / 750 ml sebze veya et suyu
  • 1 ince kıyılmış kuru soğan
  • 1/2 kg ufak doğranmış havuç
  • 2 adet ince doğranmış kereviz sapı
  • 5 - 6 yemek kaşığı buğday
  • 1/2 - 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

1/ Soğan zeytinyağında 5 dakika kavrulur.
2/ Havuç, kereviz, buğday ve baharatlar ilave edilir, 1 dakika karıştırarak pişirilir, et suyu ilave edilir.
3/ Kaynadıktan sonra kapağı kapatılır, arasıra karıştırarak kısık ateşte buğday yumuşayana kadar 1 saat kadar pişirilir.
4/ Tuz, biber ilave edilerek servis yapılır.

Hiç yorum yok: