All Decor Eylül 2011

























Mozaik
6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
  • 125 g tereyağı
  • 1 paket / 200 g beurre bisküvi
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1/2 ölçü bardak / 75 g toz şeker
  • 1 paket vanilya

1/ Tereyağı eritilir, ateşten alınır, şeker ilave edilir, eriyene kadar karıştırılır. Vanilya ve kakao ilave edilir karıştırılır. Yumurta ilave edilir.
2/ Bisküviler irili ufaklı kırılarak eklenir, tümü iyice karıştırıldıktan sonra folya kaplanmış bir kalıba konur veya alüminyum folyoya sarılarak rulo yapılır, buzluğa kaldırılır.

Chef'in önerisi: mozaik pasta donukken daha kolay kesilir.














Peynirli Poğaça
20 - 25 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 - 25 dakika

Hamur:
  • 125 g yumuşak tereyağı
  • 1/2 ölçü bardak / 75 ml sıvı yağ
  • 1 ölçü bardak / 150 g yoğurt
  • 3 ölçü bardak / 300 g un
  • 1/2 paket / 5 g kabartma tozu
  • 1 tutam tuz
İçi:
  • 100 g beyaz peynir
  • Dereotu, maydanoz
 Üzeri için:
  • 1 yumurta
  • 1 - 2 yemek kaşığı çörek otu
      
    1/ Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt birlikte ezilir.
    2/ Un, kabartma tozu ve tuz ilave edilerek karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Elle yoğrulabilir.
    3/ Peynir ezilir, kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edilir.
    4/ Hamurdan 20 - 25 adet top yapılır. Hamur parçaları avuç içinde bastırılarak açılır, içlerine peynir konarak kapatılır.
    5/ Yağlanmış tepsiye dizilir, etrafları çatal ucu ile hafifçe bastırılır.
    6/ Üzerilerine hafif çırpılmış yumurta sürülür, çörek otu serpilir.
    7/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir.


     Krep & Mikrodalgada Frambuaz Reçeli

    Krep:
    • 1 ½  ölçü bardak / 150 g elenmiş un
    • 2 büyük yumurta
    • 1 ölçü bardak / 150 ml süt
    • 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 ml su
    • 1 tutam tuz
    • 1 yemek kaşığı sıvı yağ

    1/ Tüm malzeme karıştırılır.
    2/ 20 - 25 cm. çapında teflon tava, kağıt havlu veya silikon fırça ile yağlanır ve  ısıtılır, krep hamuru kepçe ile tavayı kaplayacak şekilde akıtılır.
    3/ Orta ateşte kreplerin bir yüzü 1 dakika, diğer yüzü 30 saniye pişirilir.

    Chef’in önerisi: 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ilave ederek tatlı krepler elde edilebilir.
    Farklı lezzetler denemek için kimyon, hardal, pul biber, vanilya, kahve, vs. ilave edilebilir.

    Mikrodalga Fırında Frambuaz Reçeli:
    Hazırlama süresi: 5 dakika
    Pişirme süresi: 15 dakika
    • 3 ölçü bardak /  ½ kg frambuaz
    • 2 ölçü bardak / 300 g toz şeker
    • 2 yemek kaşığı limon suyu                                                                                         

    1/ Donmuş frambuaz kullanılacak ise, frambuazlar tel süzgece konur ve çözülmesi beklenir. Daha sonra kağıt havlu ile kurulanır.
    2/ Mikrodalga fırına girebilecek derin bir kaba frambuazlar konur, üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edilir.
    Karıştırmadan mikrodalga fırına konur.
    3/ En yüksek seviyede 5 dakika pişirilir, karıştırılır, 10 dakika daha pişirilir.
    4/ Mikrodalga fırından çıktığında sulu görünen reçel sonradan koyulaşır. Reçel soğuduktan sonra buzdolabında tutulur. 


    Fırında Kabak Mücver       

    4 kişilik
    Hazırlama süresi: 20 dakika
    Pişirme süresi: 20 dakika
    • 5 kabak
    • 4 yumurta
    • 5 – 6 adet taze soğan
    • ½ demet dereotu
    • ½ demet maydanoz
    • ½ ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
    • 1 ölçü  bardak / 100 g un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 100 g beyaz peynir
    • 1 tutam tuz
    • 1 tutam pul biber
    • 1 yemek kaşığı çörek otu  

    1/ Kabaklar soyulur, rendelenir, suları sıkılır.
    2/ Taze soğan yıkanır, ince doğranır. Dereotu, maydanoz yıkanır, kurutulur, ince kıyılır.
    3/ Peynir ezilir.
    4/ Derin bir kapta yumurtalar hafifçe çırpılır, kabak, taze soğan, dereotu, maydanoz,  zeytinyağı, un, kabartma tozu,  beyaz peynir, tuz ve pul biber ilave edilerek karıştırılır.
    5/ Fırına girebilecek tek bir kaba veya dört küçük kaba konur,  üzerlerine çörek otu serpilir.
    6/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirilir. 


    Hiç yorum yok: