Mozaik
6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
- 125 g tereyağı
- 1 paket / 200 g beurre bisküvi
- 1 yumurta
- 3 yemek kaşığı kakao
- 1/2 ölçü bardak / 75 g toz şeker
- 1 paket vanilya
1/ Tereyağı eritilir, ateşten alınır, şeker ilave edilir, eriyene kadar karıştırılır. Vanilya ve kakao ilave edilir karıştırılır. Yumurta ilave edilir.
2/ Bisküviler irili ufaklı kırılarak eklenir, tümü iyice karıştırıldıktan sonra folya kaplanmış bir kalıba konur veya alüminyum folyoya sarılarak rulo yapılır, buzluğa kaldırılır.
Chef'in önerisi: mozaik pasta donukken daha kolay kesilir.
Peynirli Poğaça
20 - 25 adet
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 - 25 dakika
Hamur:
- 125 g yumuşak tereyağı
- 1/2 ölçü bardak / 75 ml sıvı yağ
- 1 ölçü bardak / 150 g yoğurt
- 3 ölçü bardak / 300 g un
- 1/2 paket / 5 g kabartma tozu
- 1 tutam tuz
- 100 g beyaz peynir
- Dereotu, maydanoz
- 1 yumurta
- 1 - 2 yemek kaşığı çörek otu
1/ Tereyağı, sıvı yağ, yoğurt birlikte ezilir.
2/ Un, kabartma tozu ve tuz ilave edilerek karıştırılarak yumuşak bir hamur elde edilir. Elle yoğrulabilir.
3/ Peynir ezilir, kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edilir.
4/ Hamurdan 20 - 25 adet top yapılır. Hamur parçaları avuç içinde bastırılarak açılır, içlerine peynir konarak kapatılır.
5/ Yağlanmış tepsiye dizilir, etrafları çatal ucu ile hafifçe bastırılır.
6/ Üzerilerine hafif çırpılmış yumurta sürülür, çörek otu serpilir.
7/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 - 25 dakika pişirilir.
Krep & Mikrodalgada Frambuaz Reçeli
Krep:
- 1 ½ ölçü bardak / 150 g elenmiş un
- 2 büyük yumurta
- 1 ölçü bardak / 150 ml süt
- 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 ml su
- 1 tutam tuz
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
1/ Tüm malzeme karıştırılır.
2/ 20 - 25 cm. çapında teflon tava, kağıt havlu veya silikon
fırça ile yağlanır ve ısıtılır, krep
hamuru kepçe ile tavayı kaplayacak şekilde akıtılır.
3/ Orta ateşte kreplerin bir yüzü 1 dakika, diğer yüzü 30 saniye
pişirilir.
Chef’in önerisi: 1 tatlı kaşığı pudra şekeri ilave ederek tatlı krepler elde
edilebilir.
Farklı lezzetler denemek için kimyon, hardal, pul biber, vanilya,
kahve, vs. ilave edilebilir.
Mikrodalga Fırında Frambuaz
Reçeli:
Hazırlama
süresi: 5 dakika
Pişirme süresi:
15 dakika
- 3 ölçü bardak / ½ kg frambuaz
- 2 ölçü bardak / 300 g toz şeker
- 2 yemek kaşığı limon suyu
1/ Donmuş frambuaz kullanılacak ise, frambuazlar tel süzgece konur ve çözülmesi beklenir. Daha sonra kağıt havlu ile kurulanır.
2/ Mikrodalga fırına girebilecek derin bir kaba frambuazlar konur,
üzerine toz şeker ve limon suyu ilave edilir.
Karıştırmadan mikrodalga fırına konur.
3/ En yüksek seviyede 5 dakika pişirilir, karıştırılır, 10 dakika
daha pişirilir.
4/ Mikrodalga fırından çıktığında sulu görünen reçel sonradan koyulaşır. Reçel soğuduktan sonra buzdolabında tutulur.
Fırında Kabak Mücver
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 5 kabak
- 4 yumurta
- 5 – 6 adet taze soğan
- ½ demet dereotu
- ½ demet maydanoz
- ½ ölçü bardak / 75 ml zeytinyağı
- 1 ölçü bardak / 100 g un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 100 g beyaz peynir
- 1 tutam tuz
- 1 tutam pul biber
- 1 yemek kaşığı çörek otu
1/ Kabaklar soyulur, rendelenir, suları sıkılır.
2/ Taze soğan yıkanır, ince doğranır. Dereotu, maydanoz yıkanır,
kurutulur, ince kıyılır.
3/ Peynir ezilir.
4/ Derin bir kapta yumurtalar hafifçe çırpılır, kabak, taze soğan,
dereotu, maydanoz, zeytinyağı, un,
kabartma tozu, beyaz peynir, tuz ve pul
biber ilave edilerek karıştırılır.
5/ Fırına girebilecek tek bir kaba veya dört küçük kaba
konur, üzerlerine çörek otu serpilir.
6/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder