Tere Çorbası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 adet ince kıyılmış orta boy kuru soğan
- 2 - 3 adet küp kesilmiş orta boy patates
- 3 adet ince doğranmış kereviz sapı
- 2 - 3 demet iri kıyılmış tere
- 4 ölçü bardak / 600 ml sebze veya et suyu
- 2 ölçü bardak / 300 ml süt
- 1/2 - 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
1/ Soğan, patates ve kereviz zeytinyağında 5 dakika sotelenir.
2/ Kıyılmış tere, et suyu, süt, tuz ve biber ilave edilir. Koynayınca kapağı kapalı olarak, ara sıra karıştırarak, sebzeler yumuşayana kadar, 15 - 20 dakika pişirilir.
3/ Robottan geçirilir.
Chef'in önerisi: Tere yerine 350 g brokoli ve soğan yerine 1 adet pırasa kullanarak nefir bir brokoli çorbası da hazırlanabilir.
Baharatlı
Havuç & Buğday Çorbası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 15 dakika
- 1 yemek kasığı zeytinyağı
- 2 tatlı kasığı kimyon
- 1tatlı kaşığı toz chili biberi
- 2 tatlı kasığı kişniş
- 5 ölçü bardak / 750 ml sebze veya et suyu
- 1 ince kıyılmış kuru soğan
- ½ kg ufak doğranmış havuç
- 2 adet ince doğranmış kereviz sapı
- 5 - 6 yemek kaşığı buğday
- ½ - 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
1/ Soğan zeytinyağda 5 dakika kavrulur
2/ Havuç, kereviz, buğday ve baharatlar ilave edilir,
2/ Havuç, kereviz, buğday ve baharatlar ilave edilir,
1
dakika karıştırarak pişirilir, et suyu ilave edilir.
3/ Kaynadıktan sonra kapağı kapatılır, arasıra karıştırarak kısık ateşte buğday yumuşayana kadar
1 saat kadar pişirilir.3/ Kaynadıktan sonra kapağı kapatılır, arasıra karıştırarak kısık ateşte buğday yumuşayana kadar
4/ Tuz, biber ilave edilerek servis yapılır
Kırmızı Biber
Çorbası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme suresi: 30 dakika
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 8 adet ince kıyılmış arpacık soğanı
- 1/2 kg ufak doğranmış domates
- 1 - 2 diş ezilmiş sarımsak
- 3 büyük kırmızı biber ve ya 5 – 6 adet kırmızı çarleston biber
- 5 ölçü bardak / 750 ml sebze veya et suyu
- 2 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen
- ½ - 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 yemek kaşığı krema (arzu edilirse)
1/ Arpacık soğanları, sarımsak ve biberler zeytinyağında 5 dakika çevrilir.
2/ Doğranmış domatesler ve et suyu eklenir, Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir.
3/ Robotton geçirilir.
4/ Tencereye geri konur, kıyılmış fesleğen, tuz, biber
Naneli Arpa
Şehriye Çorbası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
- 5 ölçü bardak / 750 ml et veya tavuk suyu
- 1 - 2 yemek kaşığı kuru nane
- 1 ölçü bardak arpa şehriyesi
1/
Et veya tavuk suyu, şehriye, nanenin
yarısı birlikte tencereye konur.
2/ Orta ateşte 15 – 20 dakika, sehriye
yumuşayana kadra pişirilir. Kalan nane ilave edilerek servis yapılır.
Gazpacho
(soğuk domates çorbası)
6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekleme süresi: 1 – 2 saat
- 1 adet kırmızı çarleston biber
- 1 adet sarı veya yeşil biber
- 1 adet kereviz sapı
- 1 adet salatalık
- 2 diş sarımsak
- 4 – 5 adet arpacık soğanı veya 1 küçük kuru soğan
- 2 - 3 dilim tercih edilen ekmek çeşidi
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı üzüm veya şarap sirkesi
- 5 – 6 adet orta boy domates
- 3 ölçü bardak / 450 ml domates suyu
- ¼ demet maydanoz
- ½ limon suyu
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- Arzu edilirse acı sos
1/
Domates rendelenir.
2/
Biberler, kereviz, salatalık çok ufak küp şeklinde doğranır.
3/
Domates suyu, ekmek, soğan, sarımsak, rendelenmiş domatesler robottan çekilir.
4/
Doğranmış sebzeler, zeytinyağı, sirke, tuz, biber, şeker, ince kıyılmış
maydanoz, limon suyu ilave edilir. 1 – 2 saat buzadolabında bekletilerek servis
yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder