All Decor Ağustos 2011
























Tere Çorbası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 25 dakika
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet ince kıyılmış orta boy kuru soğan
  • 2 - 3 adet küp kesilmiş orta boy patates
  • 3 adet ince doğranmış kereviz sapı
  • 2 - 3 demet iri kıyılmış tere
  • 4 ölçü bardak / 600 ml sebze veya et suyu
  • 2 ölçü bardak / 300 ml süt
  • 1/2 - 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

1/ Soğan, patates ve kereviz zeytinyağında 5 dakika sotelenir.
2/ Kıyılmış tere, et suyu, süt, tuz ve biber ilave edilir. Koynayınca kapağı kapalı olarak, ara sıra karıştırarak, sebzeler yumuşayana kadar, 15 - 20 dakika pişirilir.
3/ Robottan geçirilir.

Chef'in önerisi: Tere yerine 350 g brokoli ve soğan yerine 1 adet pırasa kullanarak nefir bir brokoli çorbası da hazırlanabilir.















Baharatlı Havuç & Buğday Çorbası  

4  kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 1 saat 15 dakika
  • 1 yemek kasığı zeytinyağı             
  • 2 tatlı kasığı kimyon
  • 1tatlı kaşığı toz chili biberi            
  • 2 tatlı kasığı kişniş
  • 5 ölçü bardak / 750 ml sebze veya et suyu 
  • 1 ince kıyılmış kuru soğan  
  • ½ kg ufak doğranmış havuç
  • 2 adet ince doğranmış kereviz sapı  
  • 5 - 6 yemek kaşığı buğday      
  • ½ - 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber 

1/ Soğan zeytinyağda 5 dakika kavrulur
2/ Havuç, kereviz, buğday ve baharatlar ilave edilir,
1 dakika karıştırarak pişirilir, et suyu ilave edilir.
3/ Kaynadıktan sonra kapağı kapatılır, arasıra karıştırarak kısık ateşte buğday yumuşayana kadar
1 saat kadar pişirilir.
4/ Tuz, biber ilave edilerek servis yapılır














Kırmızı Biber Çorbası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme suresi: 30 dakika
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 8 adet ince kıyılmış arpacık soğanı
  • 1/2 kg ufak doğranmış domates
  • 1 - 2 diş ezilmiş sarımsak
  • 3 büyük kırmızı biber ve ya 5 – 6 adet kırmızı çarleston biber 
  • 5 ölçü bardak / 750 ml sebze veya et suyu
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış taze fesleğen
  • ½ - 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı krema (arzu edilirse)

1/ Arpacık soğanları, sarımsak ve biberler zeytinyağında 5 dakika çevrilir.
2/ Doğranmış domatesler ve et suyu eklenir, Kaynadıktan sonra kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir.
3/ Robotton geçirilir.
4/ Tencereye geri konur, kıyılmış fesleğen, tuz, biber 














Naneli Arpa Şehriye Çorbası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika 
  • 5 ölçü bardak / 750 ml et veya tavuk suyu
  • 1 - 2 yemek kaşığı kuru nane
  • 1 ölçü bardak arpa şehriyesi

1/ Et  veya tavuk suyu, şehriye, nanenin yarısı birlikte tencereye konur.
2/ Orta ateşte 15 – 20 dakika, sehriye yumuşayana kadra pişirilir. Kalan nane ilave edilerek servis yapılır.














Gazpacho 
(soğuk domates çorbası)

6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Bekleme süresi:  1 – 2 saat
  • 1 adet kırmızı çarleston biber
  • 1 adet sarı  veya yeşil biber
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 adet salatalık
  • 2  diş sarımsak
  • 4 – 5 adet arpacık soğanı veya 1 küçük kuru soğan
  • 2 - 3 dilim tercih edilen ekmek çeşidi
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı üzüm veya şarap sirkesi
  • 5 – 6 adet orta boy domates
  • 3 ölçü bardak / 450 ml domates suyu
  • ¼ demet maydanoz
  • ½ limon suyu
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 tutam karabiber
  • Arzu edilirse acı sos 


1/ Domates rendelenir.
2/ Biberler, kereviz, salatalık çok ufak küp şeklinde doğranır.
3/ Domates suyu, ekmek, soğan, sarımsak, rendelenmiş domatesler robottan çekilir.
4/ Doğranmış sebzeler, zeytinyağı, sirke, tuz, biber, şeker, ince kıyılmış maydanoz, limon suyu ilave edilir. 1 – 2 saat buzadolabında bekletilerek servis yapılır.



Hiç yorum yok: