All Decor Şubat 2011

























Fırında Somon & Kalp Patatesler
2 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Toplam pişirme süresi: 30 dakika

  • 2 dilim takoz somon
  • 2 dal biberiye
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Kırmızı top biber
  • 4 büyük patates
  • 2 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz + karabiber

    1/ Somonlar yıkanır, kurulanır. Tuzlanır ve biberlenir.
    2/ Zeytinyağı tavada ısıtılır, balıklar istenilen pişkinlik derecesine göre, iki tarafı çevrilerel 8 - 10 dakika pişirilir. Arzuya göre 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirerek hazırlanabilir.
    3/ Taze biberiye ve kırmızı biberler serpilerek servis yapılır.
    4/ Patatesler soyulur, yıkanır, kalp şeklinde bir kalıp ile kesilir (yuvarlak kesilebilir.)
    5/ Tereyağı ve zeytinyağı tavada kızdırılır, patatesler çevirerek kızartılır, tuz ve biber serpilir, somon ile servis edilir.














    Çikolata Batırılmış Çilek & Mandalina
    2 kişilik
    Hazırlama süresi: 10 dakika

    • 2 paket / 160 g bitter çikolata
    • Çilek
    • Mandalina
    • Alüminyum folyo

    1/ Çikolatalar benmaride* eritilir.
    2/ Çilekler yıkanır ve kurulanır, mandalina soyulur, dilimlere ayrılır.
    3/ Meyveler eritilmiş çikolataya batırılarak alüminyum folyo kaplı tepsiye dizilir, sertleşene kadar buzdolabında bekletilir.
    4/ Soğuyan meyvelere benmaride eritilmiş beyaz çikolata ile çatal yardımıyla şertler çekilir. Çok çikolatalı istenirse estra eritilmiş bitter çikolata ile servis edilir.

    *Benmari tekniği: Orta dereceli ateşte, yarısına kadar su dolu derin bir tava içerisine yerleştirilem tencerede yapılan eritme, ısıtma ve pişirme tekniği.














    Mini Kalp Pastalar:

    2 – 3 ufak kalp pasta için
    Hazırlama süresi:  30 dakika
    Pişirme süresi: 15 dakika
    • 1 kutu hazır pasta tabanı
    • 1 kutu toz krem şanti
    • 1 paket bitter çikolata
    • Krem patisier
    • Çikolata sos

    Krem patisier:
    • 3 ölçü bardak/ 450 ml süt
    • 5 yumurta sarısı
    • 1 paket vanilya veya 1 çubuk vanilya
    • 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 g toz şeker
    • 1 yemek kaşığı un
    • 1 yemek kaşığı mısır nişastası

    1/ Süt ve vanilya orta ateşte kaynatılır. Altı kapatılır. Çubuk vanilya kullanılıyorsa, kaynadıktan sonra sütten çıkartılır.
    2/ Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır. Un ve nişasta ilave edilerek karıştırılır.
    3/ Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır. Karışım kalan süte ilave edilir. Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
    4/ Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.

    Çikolata sos:
    • 1 kutu krema
    • 2 paket / 160 g bitter çikolata
    • 1 yemek kaşığı bal 

    1/ Krem patisier hazırlanır, soğumaya bırakılır.
    2/ Hazır kek kalp şeklinde kalıplar ile kesilir.
    3/ Kek kuru ise şurup sürülebilir.
    4/ Pasta kreması sürülür, araya doğranmış çikolata parçaları konur, ikinci kata krema sürülerek ilk katın üstüne kapatılır.
    5/ Tüm pasta krema ile kaplanır, 15 – 20 dakika buzdolabında bekletilir.
    6/ Arzu edilirse ince bir kat krem şanti sürülerek 10 dakika daha buzdolabında bekletilir.
    7/ Çikolata sos hazırlanır ve pastaların üzerine dökülür. En az 30 dakika veya servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.
    8/ Krem şanti veya değişik şekerleme, çikolatalar ile süslenir.















    Çedar Peynirli Tuzlu

    6 – 8 kişilik
    Hazırlama süresi: 30 dakika
    Pişirme süresi: 20 dakika
    • 1/4 paket / 60 g tereyağı veya margarin
    • 150 g rende çedar peyniri (veya kaşar peynir)
    • 1 ölçü bardak / 100 g un
    • 1 yumurta
    • Pul biber 

    1/ Un havuz yapılır, ortaya yağ, peynir, yumurta, pul biber konur.
    2/ Ortadaki malzeme karıştırıldıktan sonra un ile harmanlanarak hamur haline getirilir.
    3/ Hamur merdane ile açılır, 4 - 5 cm çapında (çay bardağı ağzı büyüküğünde) yuvarlaklar kesilir. İsteğe göre farklı şekiller kesilebilir. Piştikten sonra demet yapmak veya bardağa koyabilmek için kısa çöp şişler takılır.
    4/ 180 derece ısıtılmış fırında 15 – 20 dakika pişirilir. 














    Madeleine

    6 kişilik
    Hazırlama süresi: 15 dakika
    Pişirme süresi: 25 dakika
    • 100 g tereyağı
    • 2 x 1/3 ölçü bardak / 100 g toz şeker
    • 1 paket vanilya
    • ½ limon suyu
    • 1 tutam tuz
    • 3 yumurta + 1 yumurta sarısı
    • 1 + 1/3 ölçü bardak / 130 g un
    • 1 çay kaşığı kabartma tozu
    • 1 yemek kaşığı portakal likörü


    1/ Tereyağı kısık ateşte, kaynatmadan eritilir.
    2/ Şeker, tuz, limon suyu, yumurtalar, yumurta sarısı
    tahta spatula ile karıştırılır.
    3/ Un ve kabartma tozu birlikte elenerek karışıma eklenir ve karıştırılır.
    4/ Eritilmiş yağ ilave edilir, karıştırılır. Portakalm likörü ilave edilir.
    5/ Karışım, silikon madlen kalıplarına veya yağlanmış metal madlen kalıpıplarına, kalıpların ¾ ü dolacak şekilde konur.

    6/ 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika pişirilir.














    Mini Tostlar

    2 kişilik
    Hazırlama süresi: 10 dakika
    Pişirme süresi: 5 dakika
    • 4 dilim tost ekmeği
    • 4 dilim jambon
    • 8 dilim kaşar peynir
    • Tereyağı
    • Çöp şiş 

    1/ Tost ekmekleri hafif yağlanır 1 dilim peynir, 1 dilim jambon tekrar 1 dilim peynir konarak tostlar hazırlanır.
    2/ Ekmek dilimlerinin dışlarına tereyağı sürülür.
    3/ Tavada 1 kaşık tereyağı ısıtılır, tostların iki tarafı kızartılır.
    4/ Ekmeklerin kabukları kesilir. Çöp şişe takılarak veya üzerlerine kürdan ile kornişon ilave edilerek servis edilir.





    Hiç yorum yok: