Ribollita

(Toscana bölgesine ait çorba tarifi)

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
  • 1 adet tuzsuz ekmek veya ciabatta ekmeği
  • 1 kereviz
  • 2 - 3 diş sarımsak
  • 1 demet maydanoz
  • 1 küçük soğan
  • 1 - 2 havuç
  • 1 kutu küp domates
  • 1 avuç fasulye (beyaz, kırmızı) (konserve, donmuş veya önceden haşlanmış)
  • 1 - 2 demet pazı veya karalahana
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Su
1/ Kereviz, havuç, soğan, sarımsak ufak doğranır, maydanoz kıyılır. Tümü zeytinyağı ile sotelenerek 15 - 20 dakika pişirilir.
2/ Küp domates ilave edilir, kısık ateşte 10 - 15 dakika pişirilir.
3/ Ufak doğramış karalahana veya pazı ile fasulye ilave edilir. Kısık ateşte 25 - 30 dakika pişirilir.
4/ Kenarları alınmış tuzsuz ekmek veya ciabatta ekmeği parçalara ayrılır, zeytinyağı, tuz, biber ve fazla sulandırmayacak kadar kaynar su ilave edilerek servis yapılır.
5/ Arzu edilirse ekmekler çorbanın içine katılmadan fırınlanır, servis tabağına önce kızarmış ekmekler sonra çorba konularak servis yapılabilir.

Hiç yorum yok: