4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 40 dakika
Hamur:
- 3 ölçü / 300 g un
- 1 ölçü / 150 g toz şeker
- 1 tutam tarçın
- 1 paket vanilya
- 200 g soğuk tereyağı
- 4 - 5 adet orta boy sulu elma
- 1/3 ölçü / 50 g toz şeker
- 1 tatlı kaşığı tarçın
- 2 - 3 yemek kaşığı kuru üzüm
1/ Elmalar yıkanır, kabuklu veya kabuksuz olarak küp şeklinde doğranır.
2/ Toz şeker, un, tarçın, üzüm ilave edilerek, fırına girecek 30 - 35 cm'lik oval veya yuvarlak bir kaba konur.
3/ Hamur için; un, şeker, tarçın veya vanilya karıştırılır, soğuk tereyağı ile elde ovuşturarak veya çatalla irili ufaklı top top hamur haline getirilir, elmaların üzerine serpilerek tümü kaplanır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 40 - 45 dakika, hamur kızarana kadar, pişirilir.
5/ Krema veya vanilyalı dondurma ile servis edilir.
Chef'in önerisi: Çilek, frambuaz, böğürtlen, şeftali, kayısı ile de yapılabilir. Sulu meyveler ile yapıldığında, meyvelere 1 yemek kaşığı un ilave edilmeli.
0 yorum:
Yorum Gönder