Ekmek böreği

6 - 8 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Bekleme süresi: 2 saat
Pişirme süresi: 45 dakika
  • 8 - 10 dilim taze veya bayat ekmek
  • 3 - 4 yumurta
  • 2 ölçü bardak / 300 ml süt
  • 1 yemek kaşığı hardal
  • 1 yemek kaşığı frenk soğanı
  • 8 - 10 dilim taze kaşar peynir veya rende kaşar peynir
  • 8 - 10 dilim hindi, tavuk veya dana jambon
  • 1 - 2 adet sivri biber veya çarleston biber

1/ Ekmeklerin yarısı fırına girecek bir kaba dizilir, üzerine tercih edilen şarküteri ve peynir dizilir. Kalan ekmeler dizilir.
2/ Süt, yumurta, hardal çırpılır, ince kıyılmış soğan ve sivri biber, karabiber ilave edilir. Ekmeklerin üzerine dökülür.
3/ 1 - 2 saat buzdolabında bekletilir.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 40 - 45 dakika pişirilir.

Hiç yorum yok: