All Decor Mart 2014





































Beyaz Peynirli, Domatesli & Zeytinli Tart

6 – 8 kişilik
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika


250 g un
125 g margarin
50 ml sıcak su
5 g kabartma tozu
1 tutam tuz

1/ Un kabartma tozu ile elenir ve havuz yapılır.
2/ Ortaya kalan malzeme ilave edilir ve hamur yoğrulur.
3/ Alüminyum folyo ile sarılır, içi hazır olana kadar buzdolabında bekletilir.

Tart içi:
400 - 500 g beyaz peynir
2 - 3 yumurta
Dereotu, maydanoz
Siyah zeytin
Çeri domates

1/ Beyaz peynir ezilir, yumurtalar, çekirdekleri çıkartılmış siyah zeytin, kıyılmış dereotu ve maydanoz ilave edilir.
2/ Hazırlanan karışım kalıba yerleştirilmiş hamura konur. Artan hamur tekrar açılır, ince uzun şeritler halinde kesilir, tartın üzerine kafes şeklinde dizilir. Yumurta sarısı sürülür.
3/ 180 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.

Tarifin yapılışını izlemek için tıklayın...













Jambonlu & Mantarlı Kiş
4 - 6 kişilik
Hazırlama süresi: 15 + 15 dakika
Bekleme süresi: 60 dakika
Pişirme süresi: 15 + 30 dakika

Kiş hamuru:
  • 250 g un
  • 125 g tereyağı veya margarin
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı çok soğuk su

1/ Un havuz yapılır, ortaya küp kesilmiş oda sıcaklığında  yağ ve  yumurta konarak yoğrulmaya başlanır. Su azar azar ilave edilir ve hamur yapılır.
2/ Top haline getirilerek alüminyum folyoya sarılır ve 30 dakika buzdolabında bekletilir.
3/ Hamur unlu tezgahta açılır ve yağlanmış altı çıkan büyük tart kalıbına veya küçük tart kalıplarına merdane ile aktarılır.
4/ Kenarları elle bastırılarak kesilir.
5/ Hamurun dibi kabarmaması için çatalla delinir.
6/ 30 dakika buzdolabında bekletilir.
7/ Alüminyum folyo konur, folyonun kalkmaması için içine ağırlık yapacak bir bakliyat konur. (fasulye gibi)

8/ 180 derece ısıtılmış fırında 12 – 15 dakika pişirilir.

Kiş içi:
  • 300 ml  krema
  • 3 yumurta
  • 100 g rende taze kaşar peynir
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam rende muskad (küçük hindistan cevizi)

        +
  • 10 - 15 adet mantar
  • 7 - 8 dilim dana jambon
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber

1/ Mantarlar yıkanır ve dilimlenir.Jambonlar küp küp kesilir. 
2/ Tereyağıda sotelenir, tuz ve karabiber serpilir.
3/ Krema, yumurta, peynir, tuz, karabiber, muskad çırpılır.
4/ Pişirilmiş kiş hamuruna önce mantar/jambon karışımı konur, üzerine hazırlanan kiş içi ilave edilir, 180 derece ısıtılmış fırında 25 – 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir.

Chef’in önerisi: Kişi süslemek için, hamurdan yaprak  şeklinde parçalar kesilir, damar görünümü vermek için bıçakla çizgiler yapılır. Yumurta sarısı sürülerek sıcak fırında 10 dakika pişirilir, servis yapmadan önce kişin üzerine saplanır.
















Beğendili & Gulaşlı Milföy Tart

4 kişilik
Toplam hazırlama süresi: 30 dakika
Toplam pişirme süresi: 90 dakika
  • 4 adet milföy hamuru
  • Patlıcan beğendi
  • Gulaş

Patlıcan Beğendi
  • 2 adet bostan patlıcan
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2 tatlı kaşığı un
  • 250 ml süt
  • 2 - 3 yemek kaşığı rendelenmiş kaşar peyniri
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 - 2 diş sarımsak

1/ Patlıcanlar közlenir, soyulur ve ezilir.
2/ Beşamel hazırlamak için, un ve tereyağı kavrulur, süt ilave edilir, sürekli karıştırarak 1-2 dakika pişirilir. Rende peynir, ezilmiş sarımsak, tuz, biber ilave edilir. Tümü közlenmiş patlıcan ile karıştırılır.

Gulaş
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 250 g kuşbaşı dana eti
  • 500 ml sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

1/ Kuru soğan ufak doğranır. Et ve tereyağı ile arta ateşte 15 - 20 dakika kavrulur.
2/ Sıcak su, salçalar, tuz ve biber ilave edilir. 3- - 40 dakika, etler yumuşayana kadar, kapağı kapslı olarak, orta ateşte pişirilir.

Tartın yapılışı

1/ Milföy hamurları fırına giren kaplara konur, bastırılır, kabarmamaları için içlerine alüminyum folyo yerleştitilir.
2/ 180 derece ısıtılmış fırında 15 dakika kadar pişirilir.

3/ Hamurların içerisinden folyolar çıkartılır. Beğendi ve gulaş konur, servis yapmadan önce fırında ısıtılır.













Meksika Tartı

4 kişilik
Hazırlama süresi:15 dakika
Pişirme süresi:  20 dakika
  • 1 kutu (400 g) kırmızı meksika fasulyesi
  • 1 yemek kaşığı domates püresi
  • 1 yemek kaşığı su
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 150 - 200 g taco cips
  • 2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
  •  4 - 5 yemek kaşığı rende çedar peyniri

1/ Fasülye süzülür, yıkanır, domates püresi, su, pul biber, tuz ile karıştırılır.
2/ Cipsler ezilir, erimiş tereyağı ile karıştırılır, altı çıkan tart kalıbına bastırılarak yerleştirilir.
3/ Üzerine hazırlanan fasülye konur, rende çedar peyniri serpilir.
4/ 200 derece ısıtılmış fırında 15 - 20 dakika pişirilir.

5/ Arzuya göre guacamole ve ekşi krema ile servis edilir.













Yufka Kaplarıda Karides

4 kişilik
Hazırlama süresi:30 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 1 - 2 adet taze yufka
  • 500 g ufak boy karides
  • 3 - 4  yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 2 yemek kaşığı kıyılmış maydonoz
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber

1/ Yufkalar pişirilecek kalıbın şekline göre kesilir. İkişer kat olması için su ile yapıştırılır. Kalıplara bastırılarak yerleştirilir. İçlerine alüminyum folyo ve ağırlık konarak 180 derecce ısıtılmış fırında 5 - 10 dakika pişirilir.
2/ Karidesler 1 tatlı kaşığı sirke ilave edilmiş kaynar suda 1 dakika haşlanır, ayıklanır.

3/ Zeytinyağı, limon suyu, tuz, biber ve maydanoz ile karıştırılır. Pişmış yufka kaplarında servis edilir. Çeri domates dilimleri ile süslenebilir.



Hiç yorum yok: