Çilekli Toplar













4 kişilik
Hazırlama süresi: 14 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika

Pate a choux (profiterol hamuru)
  • 250 ml su
  • 100 g tereyağı
  • 140 g un
  • 5 yumurta (250 ml)
1/ Su ve tereyağı orta ateşte yağ eriyene, su kaynayana kadar tutulur. Un elenerek ilave edilir, 1-2 dakika karıştırarak pişirilir.
2/ Ateşten alınır, biraz ılınması beklenir, yumurtalar teker teker ilave ederek hamura yedirilir.
3/ Fırın tepsilerine pişirme kağıdı konur, krema torbası ile hamur top top sıkılır.
4/ 180 derece ısıtılmış fırında 20-25 dakika, toplar şişip üzerleri kızarana kadar pişirilir. Pişene kadar fırının kapağı açılmaz.

Vanilyalı krema

  • 500 ml süt
  • 5 yumurta sarısı
  • 1 paket vanilya veya 1 çubuk vanilya
  • 125 g toz şeker
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı mısır nişastası
1/ Süt ve vanilya orta ateşte kaynatılır. Altı kapatılır. Çubuk vanilya kullanılıyorsa, kaynadıktan sonra sütten çıkartılır.
2/ Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır. Un ve nişasta ilave edilerek karıştırılır.
3/ Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır. Karışım kalan süte ilave edilir. Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırılarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha karıştırılarak pişirmeye devam edilir.
4/ Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.

Topların hazırlanması

1/Profiterol topları yanlarından kesilir.
2/ Vanilyalı krema, krema torbası ile topların içine sıkılır, dilimlenmiş çilek veya arzu edilen diğer kımızı meyveler ilave edilir.
3/ 100 g beyaz çikolata ve 100 ml krema birlikte benmaride eritilir, isteğe göre gıda boyası ile renk verilebilir. Hazırlanmış topların üzerine kaşık ile azar azar dökülür.

0 yorum: