Caprese
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
- 2 adet suda mozzarella peyniri
- 4 adet orta boy domates
- 1/2 demet fesleğen
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 çay kaşığı balsamic sirke
- Tuz, karabiber
2/ Fesleğen yıkanır.
3/ Domates, fesleğen, mozzarella kule olacak şekilde üst üste dizilir.
4/ Üzerlerine zeytinyağı, balsamic sirke gezdirilir, tuz ve biber serpilir.
Buğday Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
- 250 g aşurelik buğday
- 4 adet renkli dolmalık biber
- 5-6 adet taze soğan
- 1/2 demet nane
- 3 adet kırmızı çarleston biber
- 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 1 yemek kaşığı erik ekşisi
- Tuz, karabiber
2/ Taze soğan, nane, çarleston biber ufak doğranır. Haşlanmış buğday ile karıştırılır.
3/ Zeytinyağı, erik ekşisi, limon, tuz, biber ile sos hazırlanır, salataya ilave edilir.
4/ Kapağı kesilip içi boşaltılmış renkli biberlere konarak serbis yapılır.
Çıtır
Pastırmalı Semizotu Salatası
4
kişilik
Hazırlama
süresi: 15 dakika
Pişirme
süresi: 2 dakika
- 2 demet semizotu
- 50 - 100 g çemensiz pastırma
- 1 kepekli veya sade baget ekmek
- Sos:
- 4 yemek kaşığı zeyinyağı
- 2 portakal
- 2 - 3 diş sarımsak
- Tuz, karabiber
1/
Pastırma ince uzun kesilir, 2 dakika sotelenir.
2/
Semizotu yıkanır, kurutulur, servis kasesine alınır.
3/
Baget ekmek ince ince dilimlenir, 1 - 2 kaşık yağ ilave edilmiş tavada
kızartılarak krutonlar elde edilir.
4/
Portakallar rendelenir, suyu sıkılır.
5/
Zeytinyağı, portakal suyu, portakal rendesi, ezilmiş sarımsak, tuz, biber
birlikte çırpılarak sos hazırlanır.
6/
Pastırma, kruton ve sos semizotuna ilave edilerek salata hazırlanır.
Rokfor
ve Elmalı Körpe Ispanak Salatası
4
kişilik
Hazırlama
süresi: 15 dakika
- 1 paket körpe ıspanak
- 50 - 100 g rokfor peyniri
- 50 g ceviz
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı balsamic sirke
- 1 tatlı kaşığı hardal
- Tuz, karabiber
1/
Ispanaklar yıkanır, kurulanır.
2/
Yeşil elma yuvarlak kalacak şekilde ince ince kesilir, her iki dilim arasına
rokfor peyniri sürülür.
3/
Ispanak servis tabağına konur, kalan rokfor parçaları ve ceviz serpilir.
4/
Zeytinyağı, sirke, hardal, tuz, biber çırpılarak sos hazırlanaır, salatanın
üzerine gezdirilir. Rokforlu elma dilimleri ilave edilir.
Enginar
Kalpli Salatası
4
kişilik
Hazırlama
süresi: 15 dakika
- 1 kutu mesclun salata veya karışık salata
- 8 - 10 adet enginar kalbi
- 10 - 12 adet çeri domates
- 25 g çam fıstığı
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 limon suyu
- 1 kaşık şarap sirkesi
- 10 yaprak kıyılmış fesleğen
- Tuz, karabiber
1/
Salata yıkanır, kurutulur.
2/
enginar kalbi ve çeri domatesler kesilerek salataya eklenir. Fıstıklar 1 tatlı
kaşığı zeytinyağında 1-2 dakika kavrularak salataya ilave edilir.
3/
Zeytinyağı, sirke, limon, fesleğen, tuz, biber çırpılarak sos hazırlanır,
salataya gezdirilir.
0 yorum:
Yorum Gönder