All Decor Temmuz 2012













Caprese
4 kişilik
Hazırlama süresi: 10 dakika
  • 2 adet suda mozzarella peyniri
  • 4 adet orta boy domates
  • 1/2 demet fesleğen
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 çay kaşığı balsamic sirke
  • Tuz, karabiber
1/ Domates ve mozzarellalar ince ince kesilir.
2/ Fesleğen yıkanır.
3/ Domates, fesleğen, mozzarella kule olacak şekilde üst üste dizilir.
4/ Üzerlerine zeytinyağı, balsamic sirke gezdirilir, tuz ve biber serpilir.














Buğday Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
  • 250 g aşurelik buğday
  • 4 adet renkli dolmalık biber
  • 5-6 adet taze soğan
  • 1/2 demet nane
  • 3 adet kırmızı çarleston biber
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 yemek kaşığı erik ekşisi
  • Tuz, karabiber
1/ Buğday yumuşayan kadar haşlanır.
2/ Taze soğan, nane, çarleston biber ufak doğranır. Haşlanmış buğday ile karıştırılır.
3/ Zeytinyağı, erik ekşisi, limon, tuz, biber ile sos hazırlanır, salataya ilave edilir.
4/ Kapağı kesilip içi boşaltılmış renkli biberlere konarak serbis yapılır.













Çıtır Pastırmalı Semizotu Salatası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika
  • 2 demet semizotu
  • 50 - 100 g çemensiz pastırma
  • 1 kepekli veya sade baget ekmek
  • Sos:
  • 4 yemek kaşığı zeyinyağı
  • 2 portakal
  • 2 - 3 diş sarımsak
  • Tuz, karabiber 

1/ Pastırma ince uzun kesilir, 2 dakika sotelenir.
2/ Semizotu yıkanır, kurutulur, servis kasesine alınır.
3/ Baget ekmek ince ince dilimlenir, 1 - 2 kaşık yağ ilave edilmiş tavada kızartılarak krutonlar elde edilir.
4/ Portakallar rendelenir, suyu sıkılır.
5/ Zeytinyağı, portakal suyu, portakal rendesi, ezilmiş sarımsak, tuz, biber birlikte çırpılarak sos hazırlanır.
6/ Pastırma, kruton ve sos semizotuna ilave edilerek salata hazırlanır.














Rokfor ve Elmalı Körpe Ispanak Salatası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika 
  • 1 paket körpe ıspanak
  • 50 - 100 g rokfor peyniri
  • 50 g ceviz
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı balsamic sirke
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • Tuz, karabiber

1/ Ispanaklar yıkanır, kurulanır.
2/ Yeşil elma yuvarlak kalacak şekilde ince ince kesilir, her iki dilim arasına rokfor peyniri sürülür.
3/ Ispanak servis tabağına konur, kalan rokfor parçaları ve ceviz serpilir.

4/ Zeytinyağı, sirke, hardal, tuz, biber çırpılarak sos hazırlanaır, salatanın üzerine gezdirilir. Rokforlu elma dilimleri ilave edilir.













Enginar Kalpli Salatası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
  • 1 kutu mesclun salata veya karışık salata
  • 8 - 10 adet enginar kalbi
  • 10 - 12 adet çeri domates
  • 25 g çam fıstığı
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 limon suyu
  • 1 kaşık şarap sirkesi
  • 10 yaprak kıyılmış fesleğen
  • Tuz, karabiber 

1/ Salata yıkanır, kurutulur.
2/ enginar kalbi ve çeri domatesler kesilerek salataya eklenir. Fıstıklar 1 tatlı kaşığı zeytinyağında 1-2 dakika kavrularak salataya ilave edilir.

3/ Zeytinyağı, sirke, limon, fesleğen, tuz, biber çırpılarak sos hazırlanır, salataya gezdirilir.



Hiç yorum yok: