-->
Pomelo & Karides Salatası
2 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika
- 1 Pomelo
- 8 - 10 adet orta boy karides
- 2 adet arpacık soğanı
- 1 – 2 adet domates
- 3 – 4 adet taze soğan
Sos:
- 3 yemek kaşığı lime suyu
- 2 yemek kaşığı soya sos
- 1 yemek kaşığı bal
- ¼ çay kaşığı pul biber
2/ Karidesler 1 kaşık sirke ilave edilmiş suda 1 – 2 dakika haşlanır, soyulur.
3/ Domatesler çekirdekleri çıkartılarak küp küp doğranır.
4/ Arpacık soğanı ince halka şeklinde kesilir, taze soğan doğranır.
5/ Sos malzemesi birlikte çırpılır. Pomelo, karides, domates, soğanlar karıştırılarak hazırlanan salataya ilave edilir. Salata içi boşaltılan pomelolara alınır, üzerlerine lime kabuğu serpilerek servis yapılır.
Sebzeli Izgara Patlıcan Rulo
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Toplam pişirme süresi: 30 dakika
- 2 adet kemer patlıcan
- ¼ paket pirinç makarnası
- 2 adet sarı biber
- 2 adet kırmızı domalık veya çarleston biber
- 8 – 10 adet kuşkonmaz
- 1 paket mercimek veya yonca filizi veya ½ paket soya filizi
Sos:
- 4 – 5 adet rendelenmiş domates
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 küçük kuru soğan
- 1 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı sirke
- ½ çay kaşığı tuz
- Karabiber veya pul biber
1/ Patlıcanlar yıkanır, kurulanır. Uzunlamasına ½ cm kalılığında kesilir. Yağsız tavada iki tarafı ızgara yapılır.
2/ Biberler ince uzun çubuklar şeklinde kesilir, yağsız olarak çok az sotelenir.
3/ Kuşkonmazların sert bölümleri kesilir, kaynar suda 3 -4 dakika haşlanır. Uzunlamasına ikiye kesilir.
4/ Pirinç makarnası paket talimatına veya yumuşayana kadar haşlanır.
5/ Soya filizi kullanılacaksa yağsız olartak çok az sotelenir. Mercimek ve yonca filizi çiğ olarak kullanılır.
6/ Sos için: Ufak küp kesilmis soğanlar 1 kaşık yağda 4 -5 dakika sotelenir. Domates rendesi ilave edilir, 2 dakika pişirilir. Sirke ve ketçap ilave edilir 5 dakika pişirmeye devam edilir. Tuz, biber ilave edilerek sos hazırlanır.
7/ Patlıcanlar tezgaha dizilir, az sos sürülür, filiz, pirinç makarnası, kuşkonmazlar, biberler patlıcanın bir kenarına konur ve rulo yapılır. Yanında sosla servis yapılır.
Ispanak, Roka & Avokado Salatası
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
- 1 kutu bebek ıspanak
- 1 kutu bebek roka
- 2 olgun avokado
- 4 yemek kaşığı nar
- 2 – 3 adet arpacık soğanı
- 2 - 3 tatlı kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği
- 2 yemek kaşığı ayıklanmış kabak çekirdeği
- 1 limon veya lime
Sos:
- 4 – 6 yemek kaşığı zeytinyağı
- 4 yemek kaşığı elma sirkesi
- 2 diş ezilmiş sarımak
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
1/ Roka ve ıspanak yıkanır, kurulanır.
2/ Arpacık soğanı ince halka şekilnde
doğranır.
3/ Avokadolar soyulur, ister küp küp ister
dilim olarak kesilir. Limon veya lime ince şeritler olacak şekilde rendelenir
veya kesilir.
4/ Sos hazırlanır, ıspanak, roka, soğan, nar
ile karıştırılır. Avokado, çekirdekler ve limon şeritleri ilave edilerek servis
yapılır.
Sebze Spagetti & Izgara Sarı Kanat
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 4 – 8 adet sarı kanat
- ½ beyaz turp
- ½ pırasa
- 1 kabak
- 1 büyük havuç
- 1 kutu soya filizi
- 1 adet sarı biber
- 1 adet kırmızı biber
- 2 yemek kaşığı susam yağı
- 1 yemek kaşığı istridye sosu
- Pul biber
- Arzu edilirse kişniş ve zencefil
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
1/ Sebzeler yıkanır. Turp ve havuç soyulur,
diğerleri soyulmadan tüm sebzeler ince uzun, jülyen, kesilir.
2/ Susam yağı ile 2 – 5 dakika, sebzeler diri
kalacak şekilde sotelenir. İstridye sos az su ile sulandırılır, sebzelere
karıştırılır. Arzu edilirse ince kıyılmış kişniş ve zencefil ilave edilebilir.
3/ Sari kanat filetolarına tuz, pul biber
serpilir, 1 kaşık zeytinyağında yaklaşık 4 – 5 dakikada iki tarafları
pişirilir.
4/ Sotelenmiş sebzelerin uzerine konarak
servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder