All Decor Mart 2012













-->
Pomelo & Karides Salatası
2 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 2 dakika
  • 1 Pomelo 
  • 8 - 10 adet orta boy karides 
  • 2 adet arpacık soğanı 
  • 1 – 2 adet domates 
  • 3 – 4 adet taze soğan
Sos:
  • 3 yemek kaşığı lime suyu 
  • 2 yemek kaşığı soya sos 
  • 1 yemek kaşığı bal 
  • ¼ çay kaşığı pul biber
1/ Pomelo ortadan ikiye kesilir, altlarından hafifçe kesilerek düz durmaları sağlanır. Küçük bir bıçak ile içi kesilerek çıkartılır. Beyazları temizlenerek parçalara bölünür.
2/ Karidesler 1 kaşık sirke ilave edilmiş suda 1 – 2 dakika haşlanır, soyulur.
3/ Domatesler çekirdekleri çıkartılarak küp küp doğranır.
4/ Arpacık soğanı ince halka şeklinde kesilir, taze soğan doğranır.
5/ Sos malzemesi birlikte çırpılır. Pomelo, karides, domates, soğanlar karıştırılarak hazırlanan salataya ilave edilir. Salata içi boşaltılan pomelolara alınır, üzerlerine lime kabuğu serpilerek servis yapılır. 



-->










Sebzeli Izgara Patlıcan Rulo
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Toplam pişirme süresi: 30 dakika
  • 2 adet kemer patlıcan 
  • ¼ paket pirinç makarnası 
  • 2 adet sarı biber 
  • 2 adet kırmızı domalık veya çarleston biber 
  • 8 – 10 adet kuşkonmaz 
  • 1 paket mercimek veya yonca filizi veya ½ paket soya filizi
Sos:
  • 4 – 5 adet rendelenmiş domates 
  • 1 yemek kaşığı ketçap 
  • 1 küçük kuru soğan 
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ 
  • 1 yemek kaşığı sirke 
  • ½ çay kaşığı tuz 
  • Karabiber veya pul biber
1/ Patlıcanlar yıkanır, kurulanır. Uzunlamasına ½ cm kalılığında kesilir. Yağsız tavada iki tarafı ızgara yapılır.
2/ Biberler ince uzun çubuklar şeklinde kesilir, yağsız olarak çok az sotelenir.
3/ Kuşkonmazların sert bölümleri kesilir, kaynar suda 3 -4 dakika haşlanır. Uzunlamasına ikiye kesilir.
4/ Pirinç makarnası paket talimatına veya yumuşayana kadar haşlanır.
5/ Soya filizi kullanılacaksa yağsız olartak çok az sotelenir. Mercimek ve yonca filizi çiğ olarak kullanılır.
6/ Sos için: Ufak küp kesilmis soğanlar 1 kaşık yağda 4 -5 dakika sotelenir. Domates rendesi ilave edilir, 2 dakika pişirilir. Sirke ve ketçap ilave edilir 5 dakika pişirmeye devam edilir. Tuz, biber ilave edilerek sos hazırlanır.
7/ Patlıcanlar tezgaha dizilir, az  sos sürülür, filiz, pirinç makarnası, kuşkonmazlar, biberler patlıcanın bir kenarına konur ve rulo yapılır. Yanında sosla servis yapılır. 













Ispanak, Roka & Avokado Salatası

4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
  • 1 kutu bebek ıspanak
  • 1 kutu bebek roka
  • 2 olgun avokado
  • 4 yemek kaşığı nar
  • 2 – 3 adet arpacık soğanı
  • 2 - 3 tatlı kaşığı ayıklanmış ay çekirdeği
  • 2 yemek kaşığı ayıklanmış kabak çekirdeği
  • 1 limon veya lime

Sos:
  • 4 – 6  yemek kaşığı zeytinyağı
  • 4 yemek kaşığı elma sirkesi
  • 2 diş ezilmiş sarımak
  • ½ çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

1/ Roka ve ıspanak yıkanır, kurulanır.
2/ Arpacık soğanı ince halka şekilnde doğranır.
3/ Avokadolar soyulur, ister küp küp ister dilim olarak kesilir. Limon veya lime ince şeritler olacak şekilde rendelenir veya kesilir.

4/ Sos hazırlanır, ıspanak, roka, soğan, nar ile karıştırılır. Avokado, çekirdekler ve limon şeritleri ilave edilerek servis yapılır.













Sebze Spagetti & Izgara Sarı Kanat

4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
  • 4 – 8  adet sarı kanat
  • ½ beyaz turp
  • ½ pırasa
  • 1 kabak
  • 1 büyük havuç
  • 1 kutu soya filizi
  • 1 adet sarı biber
  • 1 adet kırmızı biber

  • 2 yemek kaşığı susam yağı
  • 1 yemek kaşığı istridye sosu
  • Pul biber
  • Arzu edilirse kişniş ve zencefil
  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

1/ Sebzeler yıkanır. Turp ve havuç soyulur, diğerleri soyulmadan tüm sebzeler ince uzun, jülyen, kesilir.
2/ Susam yağı ile 2 – 5 dakika, sebzeler diri kalacak şekilde sotelenir. İstridye sos az su ile sulandırılır, sebzelere karıştırılır. Arzu edilirse ince kıyılmış kişniş ve zencefil ilave edilebilir.
3/ Sari kanat filetolarına tuz, pul biber serpilir, 1 kaşık zeytinyağında yaklaşık 4 – 5 dakikada iki tarafları pişirilir.

4/ Sotelenmiş sebzelerin uzerine konarak servis yapılır.


Hiç yorum yok: