Sofra Dergisi Şubat 2012













Sıcak Rokfor Dip & Kalp Milföyler
2 kişilik
Hazırlama süresi: 5 dakika
Pişirme süresi: 2-3 dakika
  • 50 g rokfor peyniri
  • 1/3 ölçü bardak / 50 ml krema
  • 4-5 adet ceviz
  • 4-5 damla limon suyu
  • 1 tutam karabiber
  • 4 adet donmuş milföy hamuru
1/ Milföy hamurları kalp şeklinde bir kalıpla veya bıçakla kesilir. Yağlanmamış fırın tepsisine dizilir.
2/ Üzerlerine yumurta sarısı sürülerek 180 derece ısıtılmış fırında 10-15 dakika, kabarıp kızarana kadar pişirilir.
3/ Rokfor ezilir, krema ve diğer malzemeler ile ısıtılır.
4/ Sulandırmak gerekirse, süt veya su ilave edilebilir.













Mini Kalp Pasta
1 ufak kalp pasta için
Hazırlama süresi: 30 dakika
Pişirme süresi: 15 dakika
  • 1 kutu hazır pasta tabanı
  • 1 kutu toz krem şanti
  • 1 paket bitter çikolata
  • Krem patisier
  • Çikolata sos
Krem patisier
  • 2 ölçü bardak / 300 ml süt
  • 3 yumurta sarısı
  • 1/2 paket vanilya
  • 1/3 ölçü bardak / 50 g toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı mısır nişastası
1/ Süt ve vanilya orta ateşte kaynatılır. Altı kapatılır.
2/ Yumurta sarıları toz şeker ile rengi açılana kadar çırpılır. Un ve nişasta ilave edilerek karıştırılır.
3/ Sıcak sütten bir miktar yumurta karışımına konur, çırpılır. Karışım kalan süte ilave edilir. Orta ateşte, kaynayana kadar sürekli karıştırarak pişirilir. Kaynadıktan sonra 1 dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edilir.
4/ Düz bir kaba alınır ve soğumaya bırakılır.

Çikolata sos
  • 1 kutu krema
  • 2 paket / 160 g bitter çikolata
  • 1 yemek kaşığı bal
1/ Krem patisier hazırlanır, soğumaya bırakılır.
2/ Hazır kek kalp şeklinde kalıplar ile kesilir.
3/ İki katlı pastanın her katı için iki veya üç parça kek kesilir, aralarına krem patisier sürerek üstüste konur. Arzuya göre ufak doğranmış parça çikolata veya meyva konabilir.
4/ Pasta krem şanti ile sıvanır, 15-20 dakika buzdolabında bekletilir.
5/ Çikolata sos hazırlanır ve pastaların üzerine dökülür. En az 30 dakika veya servis yapana kadar buzdolabında bekletilir.
6/ Krem şanti veya değişik şekerleme, çikolatalar, kurdeleler ile süslenir.



  








Diğer tarifleri Sofra Dergisi Şubat sayısında bulabilirsiniz...

Hiç yorum yok: