Instyle, Şubat 2012









Tüy Siklet Mönü

Elif Tapan’ın Mutlu Mutfak kitap serisinin yeni halkası önümüzdeki ay Tüy Siklet ismiyle raflardaki yerini alacak. Tapan, isminden de anlaşıldığı gibi diyet yemeklerden oluşan kitaptaki tarifleri önce arkadaşları için pişirdi ve ilk tam notlarını onlardan aldı

Yemek yazarı ve aşçı Elif Tapan’ın Mutlu Mutfak ismini verdiği kitap dizisine en son eklenen Tüy Siklet, gelecek ay raflardaki yerini almaya hazırlanıyor. Edes’in 70 kalorisi düşük tarifi bir araya getirdiği kitapta uzman bir diyetisyen bu tariflerden mönüler oluşturuyor. Her bir tarifin altında da toplam kalori sayısı yer alıyor.

Tapan, bu dikkat çekici kitaptaki tarifleri denemek ve arkadaşlarının beğenisine sunmak için geçen haftalarda dostlarını Taksim’deki Rixos Elysium’un 1824 numaralı süitinde bir araya getirdi. Tapan’ın o gün için seçtiği mönüde Limonlu, Hardal Tohumlu Brüksel Lahanası; Diyet Peynir  Topları; Pancarlı Körpe Ispanak Salatası; Portakallı Bademli Bulgur Salatası; Yufka Kıtırlarında Somon Füme; Diyet Tonlu Domates; Renkli Biberli Izgara Bonfile Ruloları; Soyafilizli Karides; Light Tavuk Pate; Tarçınlı Yufka Kaplarında Ayva; Kırmızı Meyveli Mus; Portakallı Sorbe ve Blush Armur vardır. Konuklar daha kapıdan içeri girer girmez, bellerine birer önlük takarak mini mutfakta Tapan’a yardım etmeye koyuldular. Neredeyse hazır olan yemeklerin sunumları için tabaklar seçildi, maydonozlar doğrandı, limon kabukları rendelendi...

Bu hazırlıklar devam ederken iç mimar Hakan Helvacıoğlu, Tapan’ın Dantell (www.dantell.com.tr) seçtiği runner’ı masanın ortasına serip, mumları ve servisleri yerleştirerek açık büfeyi hazırlamaya koyuldu. Sonra yiyecekler eklendi masaya, bir köşeye Tapan’ın akşamdan hazırladığı sebze kavanozu konuldu, iki şık karafta soda ve elma suyu gelip mumlar da yanınca masa tamamlandı.

“Genelde light yemekler için sunuma önem vermez insanlar. Oysa normal bir sofradan çok daha fazla önem verilmeli light sofralara,” diyen Tapan, minik kaplarda sunduğu atıştırmalıklar, çubuklarda biftekler, yufkadan yapılmış kaseler içinde sunulan tatlılarla görsel olarak da misafirlerini etkilemeyi başardı.

Masada görülen yemeklerin lezzeti tam not alınca, sohbet kitaptaki diğer tariflere ve ‘Diyette neler yenmeli, neler yenmemeli?’ sorusuna kaydı. Edes’in soruya yanıtı kısa ve netti, “Aşırıya kaçmamak şartıyla bence her şeyden yenilebilir.” Sonrasında ise bu fikri kitabına da yansıttığının ipuçlarını verdi Tapan, “Özellikle sebze ağırlıklı tarifler yer alıyor Tüy Siklet’te. Etler konusunda da mümkün olduğu kadar  yağsız tarifleri bir araya getirdim. Bakliyatları unutmak olmazdı. Diyetlerde en sıkıntılı durum tatlı oluyor. Bu yüzden de tatlılara özel bir yer ayırdım. Meyveli tatlılar ağırlıkta.”

Bu arada misafirler çoktan masadan uzaklaşıp rahat koltuklara oturmuş sohbet, ateşlemiş durumdalar. Ellerindeki tabaklarda portakallar içinde servis edilen sorbe ve Kırmızı Meyveli Mus var. Görüntüleri 10 puanı hak ediyor. Peki ya tatları? Soylemeseler diyet olduğunu kimse anlamaz.








0 yorum: