Yeni yıla lezzetli hediyeler!













Yeni yıla yaklaşırken gerek gittiğim iş yerlerine, gerek arkadaş ziyaretlerine kendi hazırladığım yiyeceklerden, içeceklerden oluşan hediyeler götürmeyi seviyorum.
Bu lezzetli hediyeleri hazırlamak için çeşitli mağazaların mutfak ve ev bölümlerinden ilham alıyorum.
Birkaç lezzetli hediye önerisi:
* Birbirinden güzel, rengarenk, desen desen mutfak havlularına nefis poğaçalar koyup boğça gibi bağlayın, bir kaç çam dalı ve ağaç süsü takın.
* En beğendiğiniz ekmek tahtasına, mutfak havlusuna sardığınız taze pişirdiğiniz mısır ekmeğini koyun, kocaman bir kurdele ile bağlayın.
* Boy boy kavanozlara çam ağacı, yıldız, vs. şeklinde kesilmiş, süslü, leziz kurabiyeler doldurun, kapaklarına renkli ipler sarın, üstlerine yılbaşı süsleri yapıştırın.
* Renkli güzel, metal bir süzgeçe organik ürünleri doldurup, çam dalları ile süsleyin, üstüne ufak bir rende veya spatula tutturun.
* Beğendiğiniz metal, ahşap, ayna...kutulara tatlı veya tuzlu kurabiyeler yapıp doldurun, eğlenceli kurdeleler ile bağlayın.
* Çocuklar için eğlenceli kupalar seçin, çöp şişe dizilmiş şekerlemeler, çikolatalar ile doldurun, şeffaf jelatin ile sarın, küçük ayıcık, araba, silgi, kalemtraş, mum boya gibi malzemeler ile süs yapın.
* Değişik şişelere aromalı zeytinyağlar veya sirkeler hazırlayın, şişelerin içlerine aromasına uygun dekoratif meyve veya taze ot koyun, şişelerin boyunlarına renkli ipler, peçetelikler, ağaç süsleri takın.
* Ayaklı tabaklara, kadehlere fındıklı, çikolatalı trüfler yapıp dizin, renkli pelür kağıt ile sarıp taze çam dalları ile bağlayın, sprey boya ile boyadığınız renkli mandallar takıp paketi süsleyin.

0 yorum: