All Decor Aralık 2011













Kurabiye Hamuru
20 - 30 kurabiye
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 - 12 dakika

  • 2 ½ ölçü bardak / 250 g un
  • ½ paket / 5 g kabartma tozu
  • ½ paket / 125 g margarin
  • 1 paket vanilya
  • 1 hafif çırpılmış yumurta
  • 1 ölçü bardak / 120 g pudra şekeri
  • Gıda boyası (arzu edilirse)

1/ Un ve kabartma tozu birlikte elenir ve havuz yapılır.
2/ Yumuşak yağ, elenmiş pudra şekeri, tarçın, yumurta ortaya konur, hamur yapılır. 
3/ Hamur alüminyum folyo ile sarılır, yarın saat buzdolabında bekletilir. 
 
Çam ağacı kurabiyeler
1/ Unlu tezgahta merdane ile açılan hamur, yılbaşı formlarındaki kurabiye kesicileri ile kesilir. Kurabiyeleri asabilmek için üst bölümlerine birer delik açılır.
2/ Yağlanmamış fırın tepsisinde 180 derece ısıtılmış fırında 10 - 12 dakika pişirilir.
3/ Kurabiyeler doğuduktan sonra renkli ipler bağlanır.













Kolay Mini Paket Pastalar

Hazırlama süresi: 30 dakika
Bekleme süresi: 40 dakika

Arzu edilen hazır kek çeşidi
Kayısı marmelatı
Marzipan

Marzipan
2 ölçü bardak / 250 g toz badem
2 ölçü bardak / 240 g pudra şekeri
2 çay kaşığı limon suyu
2 çay kaşığı konyak (arzu edilirse)
2-3 damla badem esansı (arzu edilirse)
1 yumurta beyazı

1/ Badem tozu, pudra şekeri, limon suyu, konyak ve badem esansı karıştırılır.
2/ Yumurta beyazı azar azar ilave edilir. Hamur hafif yağışkan ve kuru olmalıdır. Islak olursa pudra şekeri ilave edilebilir. Marzipan parçalara ayrılarak gıda boyası ile istenilen renkler verilir.
3/ Hamur streç sarılarak 30 - 40 dakika dolapta bekletilir. Kullanılamayan bölümü sarılı olarak buzdolabında 1 ay durabilir.

Chef'in önerisi: Toz badem elde etmek için, çiğ bademler sıcak suda bekletilerek soyulur, robottan geçirerek toz haline getirilir.

1/ Hazır kek 2 x 2 boyutunda küp olacak şekilde kesilir.
2/ Küplere kayısı marmelatı sürülür.
3/ Marzipan hamuru elenmiş pudra şekeri serpilmiş tezgahta açılır, kekler kaplanır, üzerilerine farklı renkteki marzipan hamuru ile fiyonk yapılır.













Limon, Mandalina & Portakal Reçeli
  • 2 limon
  • 2 portakal
  • 3 mandalina
  • 3 ölçü bardak / 450 g toz şeker
  • 3 yemek kaşığı viski
  • 2 ölçü bardak / 300 ml taze limon, portakal, mandalina suyu
1/ 2 limon, 2 portakal, 3 mandalina kabukları ile haşlanır.
2/ Meyvalar soğuyunca dik ve enine ince dilimlenir, çekirdekleri çıkartılır.
3/ Taze meyva suyu, şeker ve dilimlenmiş meyvalar tencereye konur, orta ateşte, 10 - 15 dakika pişirilir.
4/ Ateşten alınca viski ilave edilir.


















Mısır Ekmeği

Hazırlama süresi: 10 dakika
Pişirme süresi: 30 dakika 
  • 2 ½ ölçübardak / 250 g mısır unu
  • 1 ½ ölçübardak / 150 g un
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1 paket / 10 g kabartma tozu
  • 1 tutam kırmızı biber
  •  2 yumurta
  • 300 ml süt
  • 50 g tereyağı
  • Arzu edilirse 250 g tane mısır

1/ Mısır unu, un, kabartma tozu, şeker, tuz, kırmızı biber bir kapta karıştırılır.
2/ Yumurta, süt ve erilmiş tereyağı ilave edilir. Tane mısır isteniyorsa ilave edilir.
3/ Karışım yağlanmış, tercihen 20 – 25 cm lik kare kek kalıbına boşaltılır. 200 derece ısıtılmış fırında
 25 – 30 dakika, üzeri kızarana kadar pişirilir.

 

Domatesli Rulo Tuzlu:

1/  Hamur unlu tezgahta 20 x 15 cm dikdörtgen olacak şekilde açılır, ortaya domates püresi sürülerek rulo yapılır, folyoya sarılarak kesebilecek sertliğe gelene kadar buzdolabında bekletilir. 1 cm kalınlığında olacak şekilde kesilerek pişirme kağıdı kaplanmış tepsiye dizilir. 200 derece ısıtılmış fırında 7 – 8 dakika pişirilir.

Haşhaş ve Keten Tohumlu Tuzlu:

1/ Hamurun bir parçasına haşhaş ve keten tohumu ilave edilerek yoğrulur.
2/ Sucuk kalınlığında rulo yapılır, 1 cm lik parçalar kesilerek pişirme kağıdı kaplı tepside 200 derece ısıtılmış fırında 7 – 8 dakika pişirilir.











Marmelatlı Kurabiyeler:

1/ Hamur hazırlanır, kurabiyeler, yuvarlak, kalp, vs. istenilen şekilde kesilir. Her kurabiye için 2 adet kesmek gerekir. Her iki kurabiyeden birinin ortasından bir parça çıkartılır.
2/ Kurabiyeler yağlanmamış fırın tepsisine dizilir, 180  derece ısıtılmış fırında 10 – 12 dakika pişirilir.
3/ Kuarbiyeler soğuyunca, deliksiz olanlara  krema sürülür, üstlerine delikli kurabiyeler yerleştirilir.
4/ Pudra şekeri serpilir, deliklere tercih edilen reçel veya marmelat çeşidi, krema sıkacağı veya kaşık ucu ile konur.
           
Bisküvi kreması:
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 – 5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya veya 2 – 3 damla badem aroması 

Rulo Kurabiye:

1/ Kurabiye hamuru hazırlanır, yarısına arzu edilen gıda boyası ile renk verilir.
2/ Her iki hamurda unlu tezgahta dikdörtgen olacak şekilde açılır.
3/ Hamurların birimerdane yardımı ile diğerinin üzeine alınır ve iki hamur birlikte rulo yapılır, 1 cm kalınlığında kesilerek yağlanmamış fırın tepsisine dizilir, 180 derece ısıtılmış fırında 10 – 12 dakika pişirilir.

Chef’in önerisi: Kurabiyelere limon rendesi, portakal rendesi, toz zencefil, kahve,  tarçın veya kakao  ilave ederek hazırlanabilir.












Aromalı Zeytinyağları

Chili Biberli Zeytinyağı:
  • 2 ölçü bardak / 300 ml sızma zeytinyağı
  • 5  adet ufak chili biberi 

1/ Kullanılacak şişeye göre chili biberleri delinerek veya dilimlenerek şişeye konur, zeytinyağı ilave edilir, şişenin ağzı mantar veya tıpa ile kapatılır.
2/ 10 – 15 gün bekletilir. 2 ay içinde kullanılmalıdır.

Limon, Defne & Biberli Zeytinyağı:
  • 2 ölçü bardak / 300 ml sızma zeytinyağı
  • 1 büyük limon
  • 2 adet defne yaprağı
  • 1 tatlı kaşığı tane biber

1/ Limon silinir, yıkanır, kurulanır. Şerit olacak şekilde soyulur. Zester veya sebze soyacağı ile yapılabilir.
2/ Zeytinyağı ufak bir tencereye konur, limon kabuğu şeritleri, defne yaprakları ve biber ilave edilir. Kısık ateşte, kaynatmadan 90 - 100 dereceyi geçmeyecek şekilde hafifçe ısıtılır. 5 dakika ısıtıldıktan sonra soğumaya bırakılır.
3/ Güzel bir şişeye süzülür, limon, defne ve biberlerde şişeye geçirilir. Şişenin ağzı mantar veya tıpa ile kapatılır.2 – 3 ay içinde tüketilmelidir.



Hiç yorum yok: