2 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Toplam pişirme süresi: 30 dakika
- 2 dilim takoz somon
- 2 dal biberiye
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- Kırmızı top biber
- 4 büyük patates
- 2 yemek kaşığı tereyağı + 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz + karabiber
1/ Somonlar yıkanır, kurulanır. Tuzlanır ve biberlenir.
2/ Zeytinyağı tavada ısıtılır, balıklar istenilen pişkinlik derecesine göre, iki tarafı çevrilerel 8 - 10 dakika pişirilir. Arzuya göre 180 derece ısıtılmış fırında 20 dakika pişirerek hazırlanabilir.
3/ Taze biberiye ve kırmızı biberler serpilerek servis yapılır.
4/ Patatesler soyulur, yıkanır, kalp şeklinde bir kalıp ile kesilir (yuvarlak kesilebilir.)
5/ Tereyağı ve zeytinyağı tavada kızdırılır, patatesler çevirerek kızartılır, tuz ve biber serpilir, somon ile servis edilir.
1 yorum:
Hemen somon aldım, akşama pişirilecek. Kalp şeklinde patatesleri beceririm inşallah çok güzel görünüyorlar
Yorum Gönder