Fırında kestaneli hindi budu / All Decor













4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat

  • 2 hindi budu
  • 1 kg kestane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
  • 1 portakal
  • 1 ölçü bardak / 150 ml tavuk suyu
1/ Kestaneler haşlanır ve soyulur.
2/ Hindi butları temizlenir, portakal ile ovulur, yumuşak tereyağı sürülür, tuz biber serpilir. Fırına girecek bir kaba konur. 190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
3/ Kestaneler, tavuk suyu ve portakal suyu ilave edilir.
4/ Fırın 180 dereceye indirilir. Ara sıra hindilerin üzerine sos dökerek 30 - 40 dakika kadar daha pişirilir.
5/ İsteğe göre kibrit patates veya pilav ile servis yapılır.

Hiç yorum yok: