4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 1 saat
- 2 hindi budu
- 1 kg kestane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber
- 1 portakal
- 1 ölçü bardak / 150 ml tavuk suyu
2/ Hindi butları temizlenir, portakal ile ovulur, yumuşak tereyağı sürülür, tuz biber serpilir. Fırına girecek bir kaba konur. 190 derece ısıtılmış fırında 30 dakika pişirilir.
3/ Kestaneler, tavuk suyu ve portakal suyu ilave edilir.
4/ Fırın 180 dereceye indirilir. Ara sıra hindilerin üzerine sos dökerek 30 - 40 dakika kadar daha pişirilir.
5/ İsteğe göre kibrit patates veya pilav ile servis yapılır.
0 yorum:
Yorum Gönder