KUSURSUZ BİR DAVET

1/ Davetli sayısını göz önünde bulundurarak oluşturduğunuz misafir grubunda, birbirini tanımayan kişilerin ortak noktaları olmasına dikkat etmek davetin akıcılığı açısından büyük rol oynar.

2/ Oturmalı bir yemek davetinde, kimin kimin yanında oturacağını ev sahibi olarak önceden belirlemeniz iyi olur.
İsimleri ufak kartlara yazıp çiçeklerle, mumlara veya meyvelere saplayarak, bardak kenarına mandallyarak... koyabilirsiniz. Sofranın genel dekorasyonuna uyan bir detay olmalı.

3/ Misafirlerinizin aynı anda gelmeyeceğini düşünerek yemek öncesi için çok doyurucu olmayan bazı ikramlar düşünmelisiniz.
Soğuk bir dip, sebzeler ile, şarküteri ve turşu gibi soğuk alternatiflerden sonra tüm misafirler tamalandığında bir veya iki sıcak kanape ikramı yeterli olacaktır.

4/ Oturmalı düzen olsun, açık büfe olsun menüde, hele herkesin yeme alışkanlıklarını bilmiyorsanız, soğan ve sarımsaksız alterntif bulundurmanız iyi olur. Doğru hazırlanmış bir menü davetin en önemli kısımlarındandır. Menü yü seçerken sizi sürekli mutfağa gitmek zorunda bırakmayacak, önceden hazırlayıp son anda fırınlama, ısıtma gibi ufak müdaleler ile sofraya çıkarabileceğiniz yemekleri seçmeniz, size misafirlerinzle sofrada daha fazla ilgilencek vakit vermiş olur. Bir gün önceden hazırlayıp dolapta bekletebileceğiniz bir tatlı da işinizi kolaylaştıracaktır.
Tatlı sonrası kahve veya ile çikolata ve digestif ikram edebilirsiniz. Misafirlerinizi sofrada çok uzun oturtmak istemiyorsanız bu ikramları oturma bölümünde yapmakta hoş olur.

5/ Davetinizin amacı özel bir kutlama ise, konuya yönelik bazı süslemeler, müzik seçilebilir. Tatlı, kutlama pastası gibi hazırlanabilir. Gecenin maksadına uygun kadeh kaldırıp konuşmak ve sonra sözü misafirlere vermek ev sahibinin yapacağı kibar bir davranış olacaktır.

6/ İçecekleri, özellikle soğuk olanları bir gün önceden veya sabahtan dolaba koymuş olmalısınız. Davetlerde buz eksikliği can sıkıcı olabilir. Bol bol buzu önceden buzluğa depolayabilirsiniz.

7/ Misafir ağırlarken salon ve mutfak arasında mekik dokurken banyo zaman zaman ihmal edilebilir. Ara sıra banyoyu kontrol edip eksik bir şey varmı gözden geçirmek gerekir.

8/ Müzik de gecenin akışında önemli rol oynar mutlaka. Gece için müziği önceden asağı yukarı planlarsanız rahat edersiniz. Yemek öncesinde ve yemekte çok yüksek sesle çalmayacağınız hafif bir müzik iyi olabilir. Yemek sonrasında ise dans edilmeyecekse bile biraz daha enerjik bir müzik türüne geçebilirsiniz.

0 yorum: