Havuç Mücver
4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 4 orta boy havuç
- 1 patates
- 3 yumurta
- 100 g rendelenmiş beyaz peynir
- 4 yemek kaşığı un
- ½ çay kaşığı kimyon
- ½ çay kaşığı tuz
- 1 tutam karabiber
- Sıvıyağ
1/ Havuç ve patates rendelenir.
2/ Yumurta, un, peynir, kimyon, tuz, biber ilave edilir, tümü karıştırılır.
3/ Sıvıyağ kızdırılır, mücver harcı kaşıkla tavaya dökülerek, 2 -3 dakika kızartılır.
4/ Kızaran mücverler havlu kağıda çıkartılır.
5/ Arzu edilirse kıyılmış taze otlar, eşit miktarda yoğurt ve mayonez karışımına ilave edilerek sos hazırlanır, mücverle servis edilir.
2/ Yumurta, un, peynir, kimyon, tuz, biber ilave edilir, tümü karıştırılır.
3/ Sıvıyağ kızdırılır, mücver harcı kaşıkla tavaya dökülerek, 2 -3 dakika kızartılır.
4/ Kızaran mücverler havlu kağıda çıkartılır.
5/ Arzu edilirse kıyılmış taze otlar, eşit miktarda yoğurt ve mayonez karışımına ilave edilerek sos hazırlanır, mücverle servis edilir.
Çıtır Tavuk & Ballı Hardallı sos
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 20 – 25 dakika
- 2 tavuk göğüs
- 1 yumurta
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- 50 g galeta unu
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
1/ Tavuk göğüslerinin
yağları temizlenir, parmak şeklinde kesilir.
2/ Yumurta, zeytinyağı, tuz, karabiber karıştırılır,
tavuklar bu karışıma bulanır.
3/ Daha sonra galeta ununa
bulanan tavuk parçaları fırına girebilir bir kaba dizilir ve 180 derece ısıtılmış fırında 20 – 25 dakika
pişirilir.
4/ Ballı & hardallı
sos ile servis yapılır.
Ballı & hardallı Sos:
- 1 ölçü / 150 g mayonez
- 2 yemek kaşığı hardal
- 2 yemek kaşığı bal
Tüm malzeme karıştırılır, sos soğuk servis edilir.
Peynirli & Sucuklu Çıtır Börekler
4 kişilik
Hazırlama süresi: 20 dakika
Pişirme süresi: 10 dakika
- 1 yufka
- 1 parmak sucuk
- 10 adet dilimlenmiş taze kaşar peynir
- Çöp şiş
1/ Yufka yuvarlak bir kalıp veya bardak ağzı ile kesilir.
2/ Peynir daha küçük bir kalıp ile kesilir.
3/ Yufkalara su sürülür, dilimlenmiş sucuk ve kaşar
yerleştirilir, üzerlerine bir kat daha yufka konarak yapıştırılır.
4/ Sıcak teflon tavada, yağ ilave etmeden iki tarafı kızartılır.
5/ Arzu edilirse çöp şişlere takılarak servis edilir.
Chef”in önerisi:
Börekler ıspanaklı, beyaz peynirli, pastırmalı, vs. yapılabilir.
1 yorum:
blogunuzu ziyaret ettim, faydalı bilgiler var, daha detaylı inceleyeceğim ve takibe alıyorum :) sevgiler :)
Yorum Gönder