Beyaz Şarapta Karamel Soslu Armut













4 kişilik
Hazırlama süresi: 15 dakika
Pişirme süresi: 20 dakika
  • 4 adet armut
  • 2 ölçü bardak / 300 ml sek beyaz şarap
  • 2 ölçü bardak / 300 ml su
  • 1 ölçü bardak / 150 g toz şeker
    1/ Armutlar sapları korunarak soyulur, altları düz duracak şekilde kesilir.

    2/ Şarap, su ve şeker tencereye konur, şeker eriyince armutlar ilave edilir. Armutların büyüklüğüne göre, orta ateşte 15 - 20 dakika pişirilir. Armutlar çok yumuşak olmamalı. Bir bıçak ucu veya kürdanla kontrol edilebilir.

    Ballı Karamel Sos
    • 1 ölçü bardak / 150 g şeker
    • 1/3 ölçü bardak / 50 ml su
    • 1/3 ölçü bardak / 50 ml sıcak su
    • 3 yemek kaşığı bal
    1/ Şeker ve su tercihen bakır tencerede, orta ateşte, karıştırmadan ara sıra sallayarak karamel hazırlanır.
    2/ Karamel hazır olunca sıcak su ve bal ilave edilerek armutlarla servis edilir.

    0 yorum: